Afbeelding
Foto:

Fusie DIO en De Griffioen definitief: bijna unaniem voor!

OOSTERWOLDE - De Fusie tussen De Griffioen en DIO is definitief akkoord, een grote meerderheid heeft voor de fusie gestemd!

Daardoor is de fusie een feit en gaan beide clubs vanaf volgend seizoen verder onder de naam SV Oosterwolde. Beide clubs spraken al lange tijd over de op handen zijnde fusie, de jeugd van beide clubs speelt al ruim 10 jaar gezamenlijk onder de vlag van JV Oostenburg, het samengaan van de beider moedervereniging was een kwestie van tijd.

Op de gisteravond gehouden buitengewone ledenvergaderingen van DIO en de Griffioen stemde uiteindelijk alleen een paar leden van Griffioen tegen, bij DIO stemde iedereen voor. Vanaf komend seizoen zal SV Oosterwolde zeer waarschijnlijk uitkomen in de tweede klasse op zaterdag.

Vorig jaar sprak Rondom Stellingwerven nog met Wouter Hiemstra, lid van het uitvoerend bestuur, over de aankomende stemming. Hij zei toen: "het is niet dat je zomaar een hechte vereniging hebt wanneer je gaat fuseren. Iedereen moet wennen aan elkaar, maar uiteindelijk gaat alles samenvallen. Dan gaan we er allemaal op vooruit. Meer spelers, meer vrijwilligers, meer supporters. Het gaat een uitdaging worden, maar uiteindelijk krijgen we een vereniging waar iedereen zich thuis voelt."