Afbeelding
Foto:

Stichting SOS voor Huisdieren Friesland op zoek naar buitendienst en gastgezinnen

Stichting SOS voor Huisdieren Friesland is op zoek naar Buitendienstmedewerkers, alsmede ook Gastgezinnen. Ze zijn een team vrijwilligers dat zich al jaren met veel plezier inzet voor dieren die om wat voor reden dan ook, niet bij hun eigenaar kunnen blijven. Stichting SOS voor huisdieren Friesland helpt belangeloos om voor hen een nieuw thuis te vinden. Dat doen we al 35 jaar.

Buitendienst

Voor een dier wordt opgenomen voor herplaatsing, wordt het door de buitendienst bezocht. Tijdens dat bezoek worden er zoveel mogelijk gegevens over het dier verzameld, waardoor we in staat zijn de juiste plek er voor te vinden. Als dat gelukt is begeleid je de plaatsing en na een paar weken ga je op bezoek bij het door jou geplaatste dier om te zien of alles naar wens verloopt. De gereden kilometers worden vergoed.

Spreekt je dit aan en beschik je over vervoer? Laat het ons weten. SOS voor huisdieren Friesland heet je graag als buitendienstmedewerker welkom.

Gastgezinnen

Het streven is om het dier tot aan de herplaatsing in zijn vertrouwde omgeving te laten blijven. Dat kan niet altijd en dan wordt het onder gebracht bij een gastgezin. Het gastgezin neemt de zorg op zich tot de herplaatsing. Soms is dat enkele dagen, soms iets langer. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met je mogelijkheden en wensen en of het dier in jouw leefomgeving past. Het opvangen gebeurt altijd in overleg.

Informatie

Er is voor de opvang een dagvergoeding en als er een bezoek aan de dierenarts nodig is, wordt dat door de Stichting betaald. Wil je best de gezelligheid van een dier om je heen hebben, maar niet voor altijd? Dan zou je voor ons een belangrijke schakel als gastgezin kunnen zijn. Wilt U eerst wat algemene informatie over onze Stichting, kunt U altijd een kijkje nemen op onze website www.sosdier.nl