Afbeelding
Foto: Johan Vogelzang

Feestelijk jubileumjaar Pier's Hiem is gestart

Het jubileumjaar van honderdjarig restaurant Pier’s Hiem in Nij Beets is gestart. De agenda op de nieuwe website van Pier’s Hiem vermeldt maandelijkse workshops op het gebied van schilderijen en pop-art en dertien evenementen zoals wildproeverijen, palingrokerijen, aspergeproeverij, fakkeltocht met proeverijen, de tweede editie van de recreatieve Veentoertocht voor fietsers en steppers en een hip Woodstock-festival in augustus.

Op zondag 26 januari werd het jubileumjaar feestelijk geopend door Jan van der Mei, kleinzoon van de eigenaar van destijds Theunis van der Mei, samen met wethouder Anko Postma van de gemeente Opsterland. Uiteraard samen met eigenaren Brugt en Ineke Jonker en hun dochters Maaike en Hannah én Tinie Tang: de speciaal uitgenodigde één-na-oudste inwoonster van de gemeente.

Romantische Valentijn-proeverij

Het dichtstbijzijnde 2020-jubileumevent is een romantische Valentijn proeverij-menu op 14 februari, Valentijnsdag. Op de website www.piershiem.nl vind je het volledige en uitgebreide overzicht van de sfeervolle en smaakvolle jubileumactiviteiten. De volle agenda stopt overigens niet na dit jubileumjaar.
Eigenaren Brugt (chef-kok) en Ineke (bediening) Jonker gaan er vol enthousiasme mee door. “Eén van onze twee dochters heeft nu al aangegeven het ooit van ons te willen overnemen. Het wil niet zeggen dat het gaat gebeuren, maar het is natuurlijk wel een mooi teken”, zegt Brugt.

Betaalbare haute cuisine

In 2016 werden de Jonkers de nieuwe eigenaren van Pier’s Hiem, ze verhuisden ervoor van Easterwierrum naar Nij Beets. Brugt is jarenlang chef-kok in loondienst geweest in Leeuwarden en was toe aan zijn eigen bedrijf, met het ideaalbeeld van betaalbare haute cuisine voor ogen.

Ineke: "We hebben tien jaar gezocht in Fryslân naar een mooie locatie. Dit is echt wat bij ons past. Een huiskamersfeer, laagdrempelig, waar je kwaliteit kunt leveren." Brugt: "Ik vind het gewoon geweldig als ik zie dat mensen een glimlach op hun gezicht hebben, dat ze het naar hun zin hebben en het eten heerlijk vinden. Dat is mijn grootste beloning."

Cadeau van gemeente Opsterland

De opening van het jubileumjaar was op zondag 26 januari, met een lopend buffet voor genodigden, een lezing van Jan van der Mei over de historie van Pier’s Hiem waar deze inmiddels oud-journalist van het Dagblad van het Noorden geboren en getogen is. Ook de wethouder van Opsterlands Belang, Anko Postma, gaf acte de présence, hees de vlag van het restaurant en gaf Brugt en Ineke elk een mooi boeket en een jubileumbon ter waarde van vierhonderd euro.

Postma gaf aan het geweldig te vinden dat de Jonkers het restaurant op de driesprong weer zo goed op de (menu)kaart zetten. Ineke: “Wij werken veel samen met Openluchtmuseum It Damshûs, Halte Leppedyk in Nij Beets en de Kan Hoeve op De Veenhoop met het aanbieden van leuke arrangementen en activiteiten en het is mooi om te zien dat mede daardoor de aandacht voor dit mooie gebied en de mogelijkheden hier aantrekt.”

Afbeelding