Afbeelding
Foto: Johan Vogelzang

Twee Fossielvrije Weken

De succesvolle Elfwegentocht van 2018 in Friesland, die tot een dagelijks nationaal TV-journaal van een week leidde bij NPO1, krijgt van 1 tot en met 13 juni dit jaar een grotere opvolger van twee weken in de drie Noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Het heet: Fossielvrije Weken.

Friese/Groningse/Drentse dorpen, steden, bedrijven, verenigingen en anderen met een eigen locatie mogen zich aanmelden om als tussenstopplaats te fungeren van de mediagenieke milieuvriendelijke fossiele brandstofvrije optocht tijdens die twee weken in juni.

Energiecommissaris van Friesland Bouwe de Boer maakte dat samen met projectleider Tsjeard Hofstra bekend ten overstaan van vele leden van de Freonen fan Fossylfrij Fryslân, bij een bijeenkomst bij milieuvriendelijke freonen Ekwadraat en Koninklijke Oosterhof Holman op Energiecampus Leeuwarden.

Steun van 140 bedrijven

De Friese Freonen-vriendengroep van milieuvriendelijke bedrijven – zo’n 140 in totaal – steunen de initiatieven met woord en daad en gebaar en inzet waar ze dat maar kunnen. En ontwikkelen ook zelf met hun eigen bedrijf milieuvriendelijke initiatieven om fossiele brandstoffen op alle fronten weg te krijgen en uit te bannen.

Meld je initiatieven op www.fossielvrijeweken.nl

Wil je als dorp, stad, bedrijf, individu, sport-, culturele of andere vereniging meedoen aan de Fossielvrije Weken, meld je dan aan op de website www.fossielvrijeweken.nl. Zowel jouw fossielvrije acties tijdens die weken kun/moet je daar aanmelden, want samen delen is samen winnen, alsook wanneer je als groep mensen wilt dat de tourkaravaan van de Fossielvrije Weken jouw locatie aandoet. Ook daar kun je je voor aanmelden op de website of via e-mailadres info@fossielvrijeweken.nl.

Kick-off op 4 maart

Op woensdag 4 maart vindt de kick-off plaats in evenementencomplex EM2 op het Suikerunie-terrein in Groningen. Het is bedoeld voor fossielvrije vrienden, enthousiastelingen en ambassadeurs van de Fossielvrije Weken om elkaar te inspireren in alles wat al fossielvrij kan, van 14.00 tot 17.00 uur.

Iedereen is welkom

Echt iedereen is welkom, ook als je nog geen Freon bent. Want het belangrijkste doel is ‘gewoon’ om iedereen te bereiken om fossiele brandstoffen op een realistische manier de wereld uit te krijgen. Heel Noord-Nederland moet koploper worden op het gebied van fossielvrije mobiliteit. Of de Fossielvrije Weken weer een dagelijks TV-journaal op NPO1 krijgen is afwachten, maar het ziet er goed uit. De drie provinciebesturen steunen het initiatief met raad en daad, verschillende gemeenten doen mee, vele bedrijven, dus er is draagvlak voldoende om er een nog groter succes van te maken dan de Elfwegentocht van 2018 al was.

Hou de nieuwste nieuwtjes en leukste highlights goed in de gaten op www.fossielvrijeweken.nl en check ook de website van de Freonen fan Fossylfrij Fryslân.

Afbeelding