Afbeelding
Foto:

Jacco Kuiper winnaar Gouden Plak

HEERENVEEN - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Heerenveen heeft Jacco Kuiper, algemeen directeur van Kuiper Verzekeringen, de Gouden Plak in ontvangst mogen nemen. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een Feaner die zich inzet voor het dorp.

Jacco Kuiper is één van de organisators van het populaire feest; Night of the Koemarkt. Daar laat hij een ware hands-on-mentaliteit zien. Daarnaast is zijn plek in het bestuur en steun aan de Gerben van Manen van groot belang voor het skûtsje van Heerenveen. Zonder hem als initiatiefnemer, hadden we Butterfly Beach Party wellicht nooit gekend. Regio Heerenveen 'n Gouden Plak schrijft op hun site: "We zouden niet weten wat we zonder Jacco zouden moeten, als bevlogen hoeder van de opblaaspoort."

Jacco reageert als volgt op het winnen van de prijs en de complimenten van de organisatie: "Ik was erg verbaasd dat ik genomineerd was. Ieder jaar ben ik wel op de nieuwjaarsreceptie van Heerenveen 'n Gouden Plak te vinden en was ook wel nieuwsgierig wie dit jaar de Gouden Speld zou gaan winnen zonder enige twijfel heb ik hierbij nooit aan mijzelf gedacht. Of ik verwacht had de speld te winnen, neen. Er zijn in Heerenveen en in de buitengebieden van Heerenveen talloze mensen die zich ook, en misschien wel meer belangeloos inzetten voor de regio. Het overheersende gevoel toen mijn naam door Burgemeester T. van der Zwan werd genoemd gaf mij een gevoel van "oh jee" wat moet ik nu gaan zeggen, wat heeft de jury mij tot winnaar gemaakt, in welke context moet ik dit zien. Ik vind het erg belangrijk voor alle ondernemers in de regio om zich in te zetten voor een goede balans voor haar werknemers tussen werk, vrijetijd, sport, wonen en vermaak. En dit is ook waarvoor Heerenveen 'n Goudenplak voor in het leven is geroepen.

Naast iemand die zich heel erg inzet voor de gemeenschap is Jacco ook eigenaar van Kuiper Verzekeringen. De manier waarop het bedrijf zich manifesteert wordt ook geprezen door Regio Heerenveen 'n Gouden Plak: "Kuiper Verzekeringen is een gedegen en traditioneel Heerenveens bedrijf dat niet bang is om maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Het pand van Kuiper Verzekeringen is een voorbeeld voor de regio van hoe historische panden gerestaureerd kunnen worden."

Gouden Plak

De prijs – gemaakt door Atelier De Bron uit Heerenveen – is een blijk van waardering voor die persoon of organisatie die (het afgelopen jaar) op bijzonder positieve wijze een bijdrage heeft geleverd aan de doorontwikkeling, het positieve imago en de promotie van de regio Heerenveen.

Regio Heerenveen 'n Gouden Plak

Sinds 2014 is Heerenveen 'n Gouden Plak actief als regiomarketingorganisatie voor de regio Heerenveen. Als een verbinder en verleider wil Heerenveen 'n Gouden Plak zich inzetten voor de regio. Samen met onze inwoners, ondernemers en (evenementen)organisaties. Het doel is om er samen voor te zorgen dat de hele regio Heerenveen 'n Gouden Plak is om te wonen, werken, ondernemen en bezoeken.

Afbeelding