Afbeelding
Foto:

Elf lichtprojecten in de hele provincie richting Kerstmis

Gedurende 11 avonden voorafgaand aan de kerstdagen wordt de kerstgedachte in licht en geluid verspreid door onze provincie omdat vanaf maandag 14 december iedere avond een bijzondere locatie in Fryslân letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers staat.

Daarbij gaat het ditmaal niet om de iconische Friese plekken, maar juist 11 Andere Oorden. Opdrachtgever van deze culturele belevenis is de provincie Fryslân, de uitvoering is in handen van LUNA Collective, Lichtendonker en Merk Fryslân.

Omdat het in de huidige situatie niet de bedoeling is om grote aantallen bezoekers samen te brengen, worden de 11 Andere Oorden niet van tevoren bekend gemaakt. De locaties krijgen zichtbaarheid door een enkele sterke lichtbron die op afstand te zien is: een hedendaagse kerstster. “Corona houdt onze samenleving helaas nog altijd in de greep. Toch zijn er gelukkig nog dingen die wél kunnen, ook al lijken ze op het oog misschien maar klein. Lichtpuntjes in donkere tijden”, zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder.

Iedereen die nieuwsgierig is naar de lichtprojecten kan ze iedere dag vanaf 17.00 uur zien op www.friesland.nl/11oorden.