Afbeelding
Foto:

Bekende oliebollenbakkers van Cambuurplein nu ook in Stiens

LEEUWARDEN EN STIENS - Al achttien jaar staan Jeffrey Jansen en Willemien Arjaans met hun oliebollenkraam op het Cambuurplein in Leeuwarden. Dit jaar hebben zij hun tweede kraam geopend, Dutch Bakery Stiens, op de Langebuorren in Stiens. Daar verkopen ze de heerlijkste olie- en krentenbollen, maar ook speciale bollen zoals Nutellabollen, stoofpeerbollen én slagroomspecialiteiten.

Achttien jaar geleden openen Jeffrey en Willemien hun oliebollenkraam op het Cambuurplein. Beiden zijn opgegroeid in een kermisgezin en staan vanaf jongs af aan in de oliebollenkraam van hun familie: “Het kermisseizoen eindigt in oktober,” legt Willemien uit, “Sommigen gaan dan met hun attractie naar het buitenland, maar de meesten blijven in de buurt en staan dan op hun winterstandplaats met hun oliebollenkraam.” Op het Cambuurplein zijn Willemien en haar man inmiddels bekende gezichten en op hun beurt kennen zij de buurtgenoten goed: “Van de vaste klanten kennen we de bestelling uit ons hoofd.”

Een nieuwe plek

Nu heeft het paar ook een gloednieuwe kraam op de Langebuorren in Stiens staan, die op zes november officieel in gebruik is genomen. Willemien staat daar nu in haar eentje, haar man blijft op het Cambuurplein: “Het is leuk om op een nieuwe plek te beginnen, ik voelde me gelijk helemaal thuis. Intussen begin ik ook hier gezichten te herkennen, grappig, hoe snel dat gebeurt.” De oliebollenkraam in Stiens en ook die op het Cambuurplein, hebben beiden een uitgebreid assortiment; van de klassieke olie- en krentenbollen tot speciale bollen zoals rum-rozijnenbollen, nutellabollen en aardbei-, kersen-, en appelbollen. In Stiens vind je ook nog slagroomspecialiteiten en kun je er terecht voor heerlijke wafels die je zelf kan samenstellen.

Leuke acties op Facebook

Willemien is altijd op zoek naar nieuwe en bijzondere recepten. Daarom is Dutch Bakery Stiens ook actief op Facebook. Op haar pagina doet ze regelmatig leuke winacties en vraagt ze input van haar klanten, want; welke bollen missen zij nog in het assortiment? Haar pagina vind je door op Facebook te zoeken naar ‘Dutch Bakery Stiens’, maar je kan natuurlijk ook gewoon even langskomen. In Stiens is de kraam open vanaf 12.00 uur, op het Cambuurplein kun je al terecht vanaf 10.00 uur.

Leeuwarden

Oliebollenkraam Jansen Arjaans,
Cambuurplein

Stiens

Dutch Bakery Stiens, Langebuorren

Afbeelding