Theo & Alex Copini voor de cadeauwand van de Primera Bilgaard
Theo & Alex Copini voor de cadeauwand van de Primera Bilgaard Foto: Rob Dijkstra

Primera Bilgaard: Meer dan een doorsnee winkel

Anderhalf jaar geleden werden Alex en Theo Copini eigenaar van Primera Bilgaard. Een compleet nieuwe ervaring voor de twee mannen, welbekend als juwelier in de Leeuwarder binnenstad. De mannen hebben deze laatste periode de zaak enorm uitgebouwd en zijn trots op waar ze nu staan. Volgens de Copini's voldoet de Primera volledig aan de moderne eisen en zit er bovendien nog voldoende groeimogelijkheid in de winkel. Tevens constateren de mannen dat er steeds meer reuring komt in het winkelcentrum Bilgaard, juist in deze corona-tijd.

Geen doorsnee winkel

Alex en Theo willen verder gaan dan een doorsnee winkel en alles bieden op het gebied van service. Daarmee hebben de heren ook niet volledig afstand genomen van het juweliersleven, maar dit geïntegreerd in de service van Primera Bilgaard. Ook worden er onder andere geboortebestekjes, kwaliteitshorloges en horlogebanden aangeboden en kan men hier terecht voor het deskundig vervangen van horloge batterijen.

Steeds meer reuring

Het winkelcentrum in Bilgaard leeft, juist in corona-tijd: "Je merkt dat er steeds meer winkels in het winkelcentrum terugkomen en dat de gezelligheid in het centrum weer terugkeert. Dat is toch waar we door de jaren heen op gehoopt hadden. In corona-tijd zie je ook hoe belangrijk de wijkfunctie dan is. Je kunt laagdrempelig winkelen en je loopt makkelijk even binnen".

Versterkende werking

Winkelcentrum Bilgaard biedt een divers aanbod aan winkels, zoals de Action, Hema en de Big Bazaar. Volgens de Copini's versterken deze winkels elkaar enorm: "Voor iedereen is er wat wils. Wij zijn zelf bereidwillig om iedere klus op te lossen. Zo verkopen en repareren we bijvoorbeeld horloges, maar zijn we ook een postkantoor. We kunnen alles regelen op het gebied van overschrijvingen van motor, auto en mensen kunnen hier pakketten versturen en afhalen. Daarnaast hebben we sinds 1 augustus ook een betaalautomaat en kan men hier geld opnemen of storten. Zo willen we zoveel mogelijk service aan mensen bieden, omdat we dat gewoon heel belangrijk vinden".

De Cadeauwand

Een heel belangrijk deel van de winkel vinden de Copini's de cadeauwand die in de winkel geplaatst is: "Dat is een geweldig succes gebleken. Meer dan honderd verschillende cadeaukaarten zijn hier verkrijgbaar, met als hoogtepunt de Primera Keuze Cadeau kaart. Deze kaart kun je gewoon bij Primera gebruiken, maar heeft als voordeel dat er geen tijd aan gebonden is. Daarnaast kun je hem ook nog inruilen voor een andere cadeaukaart naar keuze. Dat kan bij andere cadeaukaarten niet. De Keuze Cadeau kaart is eigenlijk het ei van Columbus en die verkopen we dan ook veel!

Combinatie met de wenskaart

Wenskaarten zijn in deze tijd ook erg populair. Mensen willen elkaar graag iets geven en dan is de Keuze Cadeau kaart samen met een wenskaart een super combinatie. Het mooiste voorbeeld: Er was van de week een man, die gaat normaal naar Australie met de Kerst om de kleinkinderen te bezoeken, maar door de corona is dat nu helaas niet mogelijk. Hij verstuurde een wenskaart in een mooie doos, zodat hij toch in contact kan blijven met de kleinkinderen. Dat vind ik een erg mooi gebaar".

Voldoening

Het succes van de winkel en de reuring in het winkelcentrum geeft de Copini's erg veel voldoening: "We merken dat mensen graag even bij ons binnen stappen en een praatje maken. Voor deze mensen willen wij ook echt een luisterend oor bieden. Een winkel is meer dan alleen winst maken, je wilt de mensen service bieden. Dat is voor ons het mooiste".

De Primera Keuze Cadeaukaart
De Primera Bilgaard