Afbeelding
Foto:

Expositie Kasper van Dijk in Barrevoets en Spinoza te Leeuwarden

Escher-achtige scratchboard tekeningen van Kasper te zien in Spinoza en Barrevoets.

Vanaf 3 september tot en met 8 december hangen er in het totaal 17 bijzondere scratchboard tekeningen van Kasper van Dijk in Spinoza en Barrevoets. De tekeningen hebben veel weg van Escher. De exposities worden georganiseerd door Art Connection, die lokale kunstenaars een podium biedt bij mooie locaties in Leeuwarden.

Vanaf 3 september kan iedereen 3 maanden lang genieten van tekeningen met Leeuwarder voorstellingen, tijdens een hapje en drankje bij Spinoza en Barrevoets in Leeuwarden. Bij Spinoza hangen 9 werken met onder andere het Gabbemagasthuis en de Centraal apotheek. Bij Barrevoets zijn 8 tekeningen te bewonderen als de Waag en de Oldehove. Misschien komt daar nog nieuw werk bij dat dan voor het eerst geƫxposeerd zal worden. De exposities zijn dagelijks gratis te bezoeken.

Kasper van Dijk tekent met de ambachtelijke tekentechniek scratchboard. In Nederland zijn er maar enkele beoefenaars van deze techniek. Hierbij wordt er met mesjes gekrast in een zwarte plaat scratchboard. De uitstraling is daarmee erg contrastrijk, verfijnd en intens te noemen. Daardoor lijken de tekeningen op die van de geboren Leeuwarder; Escher.