Afbeelding

FVC is klaar voor het nieuwe seizoen

Alle voetbalclubs hebben het er maar druk mee, om alles zo in te richten dat er coronatechnisch verantwoord kan worden gevoetbald in het nieuwe seizoen 2020/2021. Rondom Leeuwarden ging op bezoek bij FVC, de Friesche Voetbal Club, om te informeren wat er geregeld is en wat corona verder voor gevolgen heeft.

Het nieuwe voetbalseizoen staat namelijk op het punt te beginnen. De eerste trainingen zijn geweest en de eerste oefenwedstrijden zijn alweer gespeeld bij de grote voetbalclub in het zuidelijk deel van Leeuwarden. Met in het achterhoofd nog de voetballoze periode aan het einde van het vorige seizoen doen de verenigingen er alles aan om aan de nu geldende maatregelen te voldoen.

Marcel Rijpstra van FVC: “Koste wat het kost willen we een tweede sluiting voorkomen om ervoor te zorgen dat de club wellicht in de problemen komt. Door de sluiting zijn de broodnodige kantine inkomsten gedaald naar nul, maar deze inkomsten zijn wel nodig voor de exploitatie van de club.”

Zo ook bij de Friesche Voetbal Club in Leeuwarden. Rijpstra: “De wekenlange sluiting had slechts één voordeel: er kon op organisatorisch gebied veel uitgedacht en voorbereid worden. Voor al het andere was het alleen maar zeer vervelend dat de leden niet konden trainen, geen wedstrijden spelen en de kantine gesloten was.”

Kantinevoorraad aan leden verkocht

Het Sportcomplex Wiarda aan de Ublingaplantage 6 is zelfs enige tijd afgesloten geweest voor iedereen. Om de voorraad van de kantine niet over datum te laten lopen is toen drinken en eten voor een schappelijke prijs verkocht aan de leden.
Rijpstra: “Daarna werden beetje bij beetje de maatregelen voor de zomerstop weer versoepeld. En ook in de vakantie kwamen er steeds meer vrijheden en moesten vrijwilligers van FVC aan de bak om alles voor te bereiden voor dit nieuwe seizoen.”

Er is een brochure samengesteld met daarin de maatregelen die voor de FVC’ers en haar gasten gelden. De kantine is omgebouwd met een verplichte looprichting en enkele tafeltjes met stoelen om anderhalve meter uit elkaar te kunnen zitten en er staat een desinfectiemeubel bij de ingang van de kantine.

Bij het betreden van het sportcomplex en/of de kantine kunnen de gasten een QRcode scannen waarna ze hun gegevens online kunnen achterlaten voor een eventueel bron en contactonderzoek. Marcel Rijpstra: “Dit alles doen we om de sociale veiligheid te kunnen garanderen, want op een nieuwe sluiting zit natuurlijk niemand te wachten.”

Afbeelding
Afbeelding