Onder andere Haitze, Cloudsurfers en Dirty Robot zijn te zien in het Bolwerk
Onder andere Haitze, Cloudsurfers en Dirty Robot zijn te zien in het Bolwerk

1/2 finale kleine prijs van Fryslân in Sneek

De Kleine Prijs van Fryslân is dé talentenwedstrijd voor popmuziek in Friesland. Alle Friese popartiesten kunnen aan deze contest deelnemen, ongeacht stijl en genre. Op het podium van Bolwerk staan in willekeurige volgorde, I Am Captain, Joey’s Midnight Club, Feaniks, Haitze, Cloudsurfers en Dirty Robot.

Door de corona-omstandigheden heeft slechts een klein gedeelte van de voorrondes kunnen plaats vinden, daarom heeft de organisatie van de Kleine Prijs besloten de jurering van de acts, die normaliter live zouden spelen voor een plek in de halve finales, anders aan te gaan pakken. Er is gekozen voor een selectieprocedure soortgelijk aan die van de Popronde. Dit betekent dat de resterende 24 acts beoordeeld worden op hun aangeleverde materiaal (geluid, video en tekst) waarbij de juryleden een zo breed mogelijk beeld kunnen krijgen van een band/act. Alle deelnemers hebben extra tijd gekregen om hun inschrijving aan te vullen met relevant materiaal. Eind juli worden de gekozen halve finalisten bekend gemaakt. De winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân krijgt vele optredens aangeboden, op bijvoorbeeld ESNS, Free Festival, Friese Pop Awards en Befrijdingsfestival Fryslân. Daarnaast ook een plek in het coachingstraject van Hit the North. Er zijn ook andere prijzen te winnen: de act met de meeste publieksstemmen wint een cheque van €1000,- voor een videoclip of studiotijd en de beste muzikanten van de avond gaan naar huis met waardebonnen te besteden bij Key Music Leeuwarden. Tijdens deze halve finale zullen 3 acts doorgaan naar de finale.

De Kleine Prijs van Fryslân wordt georganiseerd door Stichting Friesland Pop. Voor de jurywinnaar én de publiekswinnaar liggen in de finale elk jaar mooie prijzen klaar, zoals studiotijd, belangrijke optredens of een professionele videoclip. Door mee te doen krijgen de Friese acts veel publiciteit en podiumervaring.

Za. 5 SEPT 2020 HALVE FINALE KLEINE PRIJS VAN FRYSLAN.

Zaal open: 20.00 uur / gratis

Dit evenement is gratis toegankelijk, maar in verband met de coronamaatregelen is er ruimte voor maximaal 55 bezoekers. Wil je dit evenement bijwonen? Meld je dan aan via poppodiumbolwerk@cultuurkwartier.nl en vermeld daarbij je naam, telefoonnummer en mailadres.

Afbeelding