De bezoekers houden ook anderhalve meter van de dieren
De bezoekers houden ook anderhalve meter van de dieren

Aquazoo ook weer open voor publiek

LEEUWARDEN - Omdat de deuren van parken en recreatiegelegenheden een tijd dicht moesten is het eindelijk zo ver! Bij Aquazoo werden de deuren alweer geopend. Omdat het nog steeds een tijd van corona is is de opening van het park niet zonder toepassing van de nieuwe richtlijnen. RondOm Vandaag sprak met Jeroen Loomeijer, General manager bij Aquazoo, over nieuwe regelingen, verschil met vroeger, en Algemene veiligheid in het park.

Om de veiligheid van de bezoekers te verzekeren heeft Aquazoo er voor gezorgd dat er looproutes zijn in het park. In het restaurant zijn er spatschermen opgehangen en is het momenteel alleen voor afhaal toegankelijk. Ook is de manier van toegang krijgen totaal anders: “Het belangrijkste dat we hebben gedaan is een systeem opzetten om ervoor te zorgen dat we altijd kunnen reguleren wie er in het park is als we open zijn. het is namelijk zo dat je nu online een plaats en tijd moet reserveren. Als we de tijd weten kunnen we daar ook meer rekening mee houden, ook als je al een kaartje hebt moet je gewoon reserveren. Dat werkt tot nu toe heel goed voor ons. We hebben een aantal tijdsblokken gedurende de dag waar de bezoeker kan aangeven hoe laat ze komen.” Op deze manier hoopt Aquazoo zo veel mogelijk de kans op besmetting te verkleinen. Ook is er een maximum aantal bezoekers dat op een tijd aanwezig mag zijn. Dat aantal is momenteel rond de duizend per dag “Maar er wordt altijd gekeken wat er beter kan.” Vertelt Jeroen.

Het is natuurlijk niet makkelijk om zomaar twee maanden dicht te moeten. Maar er is in de tijd van sluiting niet veel stilgezeten: “We hebben heel veel klussen gedaan, zo hebben we een heleboel achterstallig onderhoud gedaan, dierverblijven aangepast en gewoon heel hard gewerkt, maar als er twee maanden niks binnenkomt voel je dat natuurlijk wel even.” Zo zijn er bijvoorbeeld een nieuw eilanden voor de tapir gebouwd, dierverblijven geschilderd en nieuwe separaties voor de zeebeer en zeehond gemaakt.

Het personeel van Aquazoo wordt uitgerust met hesjes en de handen moeten veel gedesinfecteerd worden. Op een aantal punten in het park zijn desinfectie punten geplaatst. Angst voor de besmetting van dieren is miniem: “We komen sowieso nauwelijks in contact met de dieren, en na contact gehad te hebben met de dierenarts hebben we kunnen vaststellen dat de kans vrij klein is. We hebben wel het makigebied afgesloten en er mogen in het binnengedeelte geen bezoekers komen. De regels die voor mensen gelden gelden ook voor de dieren, want bezoekers moeten ook van de dieren 1,5 meter afstand houden en tot nu toe lukt dat allemaal prima!”. Al met al kan er vastgesteld worden dat Aquazoo de veiligheidsmaatregelen heel serieus neemt. Met veel positieve feedback is na de coronaperiode van sluiting een mooi seizoen nog best mogelijk. Ga naar de website van Aquazoo om alle nodige informatie voor een dagje uit in het nieuwe normaal.

WIN 2 kaart voor Aquazoo

RondOm Vandaag mag twee kaarten weggeven aan een lezer! Mail naar winnen@rondomvandaag.nl met wie je graag naar de dierentuin wil en wat jullie favoriete beest is. Op 19 juni loten we!

Afbeelding