Afbeelding

Zorg goed voor je lichaam met Bootcamp

De 'hype' Bootcamp zorgt er ondertussen al jaren voor dat vele mensen van allerlei lichamelijke niveau's hun sportieve gezondheid verbeteren. In Leeuwarden zijn er vele mensen tegenwoordig in de buitenlucht in groepsverband aan het sporten. Wij kozen lukraak één van de aanbieders uit om te horen hoe het hem vergaat in de wereld van de Bootcamps en we kwamen uit bij Jorrit Ellens van Sports-connect.


Ook hij merkt dat de fysieke gesteldheid van de deelnemers alleen maar beter wordt. Mede dankzij de begeleiding uiteraard en vooral ook omdat het leuk is om te doen en altijd gevarieerd en het dus nooit saai wordt. Na kantoortijd geeft hij bijvoorbeeld in Techum, Hijum en in de Vosseparkwijk wekelijks een Bootcamp, twee grote bedrijven huren hem ook in om tijdens de middagpauze de mensen lekker actief te houden en ook bij verschillende 'sportscholen' geeft hij mensen Bootcamp-training.

Overal in Leeuwarden kun je trainen

Het leuke van Leeuwarden onder andere dat je er – met welk weer dan ook – altijd buiten kunt trainen. Want is het eventjes slecht regenachtig weer, dan is er altijd wel ergens een fietstunnel waar je kunt schuilen en tegelijkertijd kunt trainen en vlakbij het MCL is er een gebouw dat op hoge pilaren staat, waaronder je ook uitstekend je oefeningen kunt doen zonder nat te regenen."Onder de kantoren aan de Tesselschadestraat, het gebouw op hoge poten aan het Oostergoplein: de mogelijkheden in Leeuwarden zijn legio", zegt Jorrit. "Je moet alleen even creatief nadenken, maar gelukkig vind ik dat erg fijn", lacht hij. "Je kunt alles wat je ziet onderweg gebruiken om mee te trainen en dat vind ik nog altijd geweldig. Dat maakt dat het nooit saai is en altijd leuk en uitdagend."

Bootcamp is de hype voorbij

Hij is nu zes jaar actief als Bootcamp-instructeur bij zijn eigen bedrijf Sport-connect. "Bootcamp is al lang geen hype meer, dat is het al lang ontgroeid. Iedereen doet het, je kunt er van alles over vinden op Youtube, er is een Bootcampclub Nederland, mensen willen steeds gekker en dat is gaaf om aan mee te doen."

Bij Jorrit sport je altijd onder zijn professionele begeleiding, dus doe je 'gek' zonder risico's, want aan blessures heeft niemand behoefte. Hij geeft in groepsverband les en ook als personal trainer. "Sommigen vinden het heerlijk om één op één begeleiding te krijgen, anderen sporten liever in teamverband, alles is mogelijk. Samen sporten stimuleert."

Fitter is blijer

"Ik zeg altijd: doe datgene wat je kunt op jouw eigen niveau. Elk resultaat is een dikke prima. Door herhaling word je namelijk vanzelf wel beter na twee tot drie maanden. Uiteindelijk wordt iedereen er fitter van en daar gaat het om. Als je fitter bent, ben je blijer en neem je waarschijnlijk ook minder kilo's mee op je lichaam en dat scheelt ook weer. Dan heb je een fijn en voldaan gevoel."
Jorrit (34) denkt dat er in heel Leeuwarden zo'n vijftien Bootcamp-groepen actief zijn. Hij vindt het mooi en geweldig dat hij er zijn beroep van heeft kunnen maken. Met zijn bedrijf Sports-connect geeft hij ook nog andere sportieve trainingen aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, hij is dagelijks sportief bezig. "Dat vind ik heerlijk en heb het altijd zo gewild, als kleine zelfstandige ondernemer. Dit is voor mij een droom die is uitgekomen."