Sinterklaas en zijn Pieten logeren in het Sinterkaashuis
Sinterklaas en zijn Pieten logeren in het Sinterkaashuis Foto: Huis van Sinterklaas

Stadhuismuseum klaar voor het grote feest

Vol verwachting kloppen alle kinderharten, want Sinterklaas is weer in het land. Spannend! Met zijn allen naar de intocht en dan maar afwachten wanneer er iets in je schoen zit. Maar als Sinterklaas op Schouwen-Duiveland is, moeten hij en zijn Pieten natuurlijk ook ergens verblijven. Dat gebeurt in het Sinterklaashuis in het Stadhuismuseum in Zierikzee.

Zierikzee – Sinds 2015 wordt het Stadhuismuseum voor de gelegenheid omgetoverd tot Huis van Sinterklaas. Als dank om daar te mogen verblijven, kunnen alle kinderen een rondleiding krijgen door het Huis van Sinterklaas. De rondleiding duurt 80 minuten en is een hele belevenis voor de kinderen. Ze zien waar de zwarte pieten slapen en waar zij pepernoten bakken. De zwarte pieten oefenen ook om op de daken te klimmen, misschien mogen de kinderen dat ook wel even proberen. Uiteraard is Sinterklaas zelf aanwezig en die heeft natuurlijk tijd voor alle kinderen.

Vrijwilligers

Het Huis van Sinterklaas wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door een bestuur en een werkgroep bestaande uit de Stichting Huis van Sinterklaas Schouwen-Duiveland, Stadhuismuseum Zierikzee, vrijwilligers van de jaarlijkse intochten van Sinterklaas in Burgh-Haamstede, Brouwershaven, Bruinisse, Renesse, Zierikzee en andere vrijwilligers die het sinterklaasfeest een warm hart toe dragen. Iedereen van 0 tot 110 jaar oud is welkom in het Huis van Sinterklaas. Het gehele huis is zowel rolstoel- als kinderwagen vriendelijk. Om een rondleiding te krijgen door het huis koop je een ticket. De prijs hiervoor is €6,50 en ze zijn online te bestellen en af te rekenen.

Intochten Schouwen-Duiveland

Za 16 november 13.30 uur, Haven Zierikzee
Za 16 november 13.30 uur Haven Noordzijde Brouwershaven
Vrij 22 november 15.30 uur, Dorpshuis Ouwerkerk
Za 23 november 13.00 uur, Haven Burghsluis
Za 23 november 13.00 uur, Dorpshuis Renesse
Za 23 november 10.00 uur, Bushokje Dreischor
Za 23 november Nieuwerkerk
Za 23 november 13.30 uur, Dorpshuis Scharendijke
Za 23 november 14.00 uur, Havenplateau Bruinisse
Vrij 6 december 19.00 uur Uitzwaaien Sinterklaas

Afbeelding