Fons Kern heeft de landschappen van IJsland vastgelegd
Fons Kern heeft de landschappen van IJsland vastgelegd Foto: Fons Kern

Fons Kern laat bijzonder IJsland zien

Fons Kern exposeert dit najaar met een fototentoonstelling in de Cornelia Stichting aan de in Zierikzee. Tijdens zijn reizen maakt hij foto's van waarin hij bijzondere kleuren en tinten in de landschappen vastlegt. Hij probeert de aparte sfeer van een landschap bij regen en mist te vangen. Dit alles heeft Fons in honderden foto's vastgelegd die op een extra groot formaat afgedrukt zijn en zo nog beter tot hun recht komen.

Zierikzee – Een aantal jaren geleden was fotograaf Fons voor het eerst in IJsland, toen met een rondreis waar hij vaak snel zijn foto's moest maken, omdat de groep verder moest. Ondanks deze snelheid maakte hij prachtige opnamen. Het jaar daarop ging hij erheen met een wandel/hiking groep, om zo in het landschap te bewegen en minder bekende plekken te bezoeken. Het waren zware bergtochten en ook nu was er vaak weinig tijd om te fotograferen. Door zijn snelheid lukt het Fons om toch de gewenste beelden te maken.

Gegrepen door IJsland
Hij is zo door IJsland gegrepen, dat hij er voor de vierde keer terug is geweest en in het voorjaar wil hij opnieuw naar IJsland, omdat hij zijn fotografisch hart verloren heeft aan het land. "De laatste jaren is het veel drukker geworden in IJsland, je komt er heel veel fotografen tegen. Het landschap is zo bijzonder en verrassend, dat zie je nergens. Ben je een stuk aan het lopen, sta je ineens voor een waterval van honderd meter hoog."

Andere foto's
In de tentoonstelling zijn ook foto's te zien van natuurgebied De Slikken op Goeree Overflakkee en foto's gemaakt in Italië, België, Polen, Turkije, Spanje, Portugal, Noorwegen en diverse andere landen. Net als het landschap zijn ook de foto's indrukwekkend, ze geven de sfeer perfect weer. Het grote formaat (60 x 90 cm) werkt daar zeker aan mee. Er zijn ruim dertig platen te zien. De foto's worden afgewerkt op Dibond of in Passe-partout in lijst.

Fotogroepen
Voor fotokenners: Fons behoort tot de BMK (Bonds Meester Klasse). Daarnaast is hij lid van fotogroep De Huiskamer in Brabant en van fotoclub De Rarekiek in Middelharnis. De foto's van Fons zijn ook te zien in zijn juwelierswinkel aan het Zandpad 2 in Middelharnis.

De expositie in de Cornelia is tot en met 1 december dagelijks te zien van 10.00 tot 20.00 uur, op zondag van 13.00 tot 20.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding