Afbeelding
Foto:

Feestje: 20 jaar Oliebollenpop!

Ouddorp – Sommige feestjes zijn zo eenvoudig, maar zo gezellig dat je er ieder jaar weer bij wilt zijn. Oliebollenpop in Ouddorp is zo'n soort feestje. Eind december wordt het alweer voor de twintigste keer georganiseerd. Initiatiefnemer Wils Flohil heeft er nog steeds geen genoeg van.

"Oliebollenpop is twintig jaar geleden eigenlijk uit een grapje ontstaan," memoreert Wils. "Net tussen Kerst en Oud en Nieuw wilden we nog even een feestje organiseren. Een soort reünie. De eerste keer mislukte grandioos: er lag te veel sneeuw en de band kwam niet opdagen. Maar de tweede keer ging het gelukkig beter." En zo kwam een traditie tot stand. Tot een jaar of tien geleden was Oliebollenpop gratis. "Maar om het aantal bezoekers beter te kunnen inschatten, zijn we kaarten gaan verkopen. Onze kosten namen toe en je wilt ook niet het risico nemen om op zo'n avond overlopen te worden."

Reünie

Wils is bij velen een bekend gezicht. Voorheen stond hij dagelijks in het café binnen Dorpstienden. "Ik heb daar 31 jaar in het café gestaan, maar sinds drie jaar ben ik niet meer verbonden aan Dorpstienden, vanwege veranderingen bij de gemeente. Toentertijd heb ik gevraagd of ze wel iets met Oliebollenpop bleven doen. Dat was niet het geval. Ik stelde voor het te blijven organiseren." Nu huurt Wils gewoon eens per jaar de zaal en het pand af. "Dat doe ik altijd met dezelfde mensen, de barvrouwen die twintig jaar geleden ook al achter de bar stonden. Vroeger was ik er dagelijks en zag alle bezoekers dan ook regelmatig. Het is nu zo leuk om al die oude bekenden te zien bij Oliebollenpop."

Coverband

Het is niet zo gek dat Oliebollenpop ieder jaar weer uitverkocht is. Met een band in het café, twee dj's in de zalen en vijfhonderd bezoekers van jong tot oud is het een garantie voor een gezellige avond. De coverband is ieder jaar een andere, dit jaar is het Cover the Cage. De grootste voorwaarde is dat ze goed de sfeer erin brengen. "Het grappige is dat het de mensen niet eens zo veel uitmaakt welke band. Ze weten: Oliebollenpop, daar moet ik heen, da's altijd gezellig. Ik ga ervan uit dat ook de twintigste editie weer uitverkocht raakt."