Afbeelding
Foto: Oranje Fonds NLDoet

De grootste vrijwilligersklus van Nederland

Het Oranje Fonds organiseert op 13 en 14 maart 2020, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Er zijn inmiddels al meer dan 500 klussen aangemeld. NLdoet brengt vrijwilligerswerk onder de aandacht en wil iedereen motiveren uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Vrijwilligers zijn in onze samenleving onmisbaar. Ze vormen vaak het kloppend hart van heel veel sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat door middel van NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Tijdens NLdoet kun je ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Een mooie kans om het eens te proberen. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!

Aanmelden klus

Moet het buurtcentrum nodig opgeknapt worden, is de locatie van de Voedselbank aan een sopje toe, wil je een verwendagje voor alle ouderen in het verzorgingshuis of heb je een andere leuke klus? Je kunt deze vanaf 1 november 2019 aanmelden op de website van het Oranjefonds. Wil je meedoen als vrijwilliger, zoek dan een leuke klus op de website en meld je aan. Dat kan gewoon in je eentje, of nog leuker: met je sportclub, collega's of familie.

Financiële bijdrage

Vanaf 1 november 2019 tot 31 januari 2020 is het mogelijk een financiële aanvraag bij het Oranje Fonds in te dienen voor NLdoet klussen. Het maximaal aan te vragen bedrag is € 350,00. Maar op is op. In de webomgeving Mijn Oranje Fonds moet je daarvoor een aanvraag indienen. Het campagneteam beoordeelt alle aanvragen aan de hand van een aantal richtlijnen en voorwaarden. Zo moet je een officiële stichting of vereniging zijn en moeten de kosten in verhouding staan tot de klus en het aantal benodigde vrijwilligers. Meer informatie lees je op www.nldoet.nl

Tips voor een succesvolle klusdag

Om een geslaagde klusdag te organiseren geeft het Oranjefonds een aantal handige tips. Houd het eenvoudig: een uitstapje kan ook betekenen 'wandeling in de tuin', gezellige koffie- of lunchtafel. Organiseer een klus die behapbaar is en past bij de doelstellingen van de organisatie. Een 'meedenkklus' bijvoorbeeld in communicatie, PR en web kan ook heel nuttig zijn. Organiseer je een aanpakklus met verven, timmeren, opknappen, denk dan goed na hoeveel vrijwilligers je nodig hebt voor de uitvoering en hoeveel en welke materialen.

Licht de lokale media in wat je gaat doen, waar en hoe laat. Stuur de aangemelde vrijwilligers een beknopt programma met ook de 'gezellige' onderdelen zoals relax- en kletstijd. Zo blijft het voor iedereen leuk.

Afbeelding
Afbeelding