Artikelen in deze editie

Hoe Klaas Snijder (91) het heft in eigen handen nam

Elektrisch rijden is niet de enige manier om duurzaam te reizen

Peter van de Schaar test de Suzuki Ignis:

'Dit is een prima
instapmodel'

Werkzaam voor MG Energy, de accufabriek in Leeuwarden, weet Peter van der Schaar alles van energieopslag-systemen. En dus was zijn eerste vraag toen hij te horen kreeg dat hij in de Suzuki Ignis mocht rijden: wat is hier nou precies hybride aan?

Gerard van der Schaar test de Jeep E-Hybride:

'Jeep doet een stap in de goede richting'

Gerard van der Schaar van MG Energy Systems is samen met zijn collega's elke dag bezig met verduurzaming en helpt bedrijven zich klaar te maken voor de toekomst. Volgens hem is dat een toekomst waarbij een groot deel van de mensen elektrisch gaan rijden: "Over een decennia of twee zal 50% van de Nederlanders elektrisch of gedeeltelijk elektrisch rijden."

Tankstations klaar voor de toekomst

Bouwe de Boer test de DS 3 Crossback E-Tence

‘Ongelooflijk hoeveel luxe en veiligheid je hebt’

Bouwe de Boer van Freonen fan Fossylfrij Fryslân is ‘ferbjustere'. "Zo luxe als dit heb ik het nog nooit meegemaakt in een auto. Als je eventjes niet goed oplet zorgt de auto ervoor dat je binnen de lijnen van de weg blijft en dat je op tijd remt. De Citroën DS 3 is echt een geweldige auto.”

Ard de Graaf test Volkswagen ID.3

'Als ik hier zou wonen, wil ik in zo'n auto rijden!'

Als algemeen directeur van SC Cambuur rijdt Ard de Graaf dagelijks meer dan honderd kilometer heen en weer vanaf zijn woonplaats Heerde. De Graaf doet dit in zijn Audi Q3 sportback, omdat hij graag hoog, goed en veilig wil zitten. Toch is hij laaiend enthousiast over de Volkswagen ID.3: "voor kortere afstanden is het absoluut een monsterlijke auto".

Meldpunt voor nachtelijk lichtoverlast

Stadhuis Bolsward bijna weer compleet