Woning decoreren via 3D printers
Woning decoreren via 3D printers Foto: RondOm Vandaag

Je woning decoreren kan met behulp van een 3D printer

Wonen

De wereld van 3D printen begint steeds groter te worden. Zo worden er al allerlei 3D print onderdelen geproduceerd met deze techniek, maar inmiddels is het ook mogelijk om producten te 3D printen voor in je eigen woning. Dit moet je dus eigenlijk zien als decoratie. Hiervoor heb je natuurlijk wel toegang tot een 3D printer nodig, al zou je ook gebruik kunnen maken van een 3D print service. Vervolgens kun je dan de onderstaande items laten produceren om je huis mee te decoreren. 

Gebogen honingraat vaas

Dit is een vaas waar je een plant of bloemen in kunt stoppen. Het heeft een prachtige look die echt heel erg uniek is. De buitenkant ziet er namelijk uit als een honingraat, terwijl dit ook nog eens gebogen is. Deze plantenpot heeft hierdoor dan ook een cool geometrisch patroon. Je kunt hierbij zelf kiezen voor een kleur, dit hangt namelijk af van het filament dat je wilt gebruiken. Door een opvallende kleur te gebruiken zal de vaas natuurlijk nog meer opvallen. Het is ontworpen door Aleksey Grishchenko, die de bestanden heeft geplaatst op Thingiverse waar jij het kunt downloaden. 

Gothic lantaarn

Houd je van een griezelige en gotische stijl in je woning? Dan is deze lantaarn echt perfect. Het zal er namelijk voor zorgen dat je huis zo uit Transsylvanië komt. Om ervoor te zorgen dat de lantaarn ook nog eens licht geeft kun je eenvoudig een set LED lampjes erin stoppen. Het mooie aan dit ontwerp is dat het 3D geprint kan worden zonder steunen. Het ziet er misschien heel ingewikkeld uit, maar dit is niet echt het geval. Het zal niet veel moeite kosten om de bestanden die je op Thingiverse kunt vinden te 3D printen dus. Het is trouwens ontworpen door Sonia Verdu. 

Letterbord

Dit letterbord is volledig gemaakt met een 3D printer. Je kunt hierop berichten samenstellen met behulp van letters en cijfers, die dus ook geproduceerd zijn met een 3D printer. Bij dit idee om een kamer te decoreren zit bovendien een set van drie standaard fotoformaten inbegrepen. Hierdoor kun je kleinere letterborden maken met fotolijsten. Zo hoef je dus niet één te 3D printen vanuit niets. Dat heeft Agustin Flowalistiek toch top gedaan, wat de ontwerper is van dit letterbord. Ook de bestanden van dit ontwerp kun je weer downloaden op Thingiverse, wat een erg handige site is voor 3D printen. 

!
Afbeelding
Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan de gevolgen van kanker Algemeen 21 mrt 2022, 12:00
Afbeelding
Friesland doet onderzoek naar contract met Russisch Gazprom Algemeen 25 feb 2022, 18:00
Afbeelding
Bloeizone Fryslân Tour brengt vrouwelijke wielertop naar Friesland Sport 24 feb 2022, 20:00
Afbeelding
Deze dertien Friezen zijn actief op de Olympische Winterspelen 2022 Sport 4 feb 2022, 12:00
Afbeelding
Column Linda: Scheiden, stress en toch in balans. Hoe dan? Column 5 jul 2021, 12:00
Afbeelding
Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder? Cultuur 29 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Gemeente Ooststellingwerf wordt dementievriendelijk Gezondheid 21 jun 2021, 12:00
Afbeelding
Redacteur Melissa probeert Calendar Blocking Gezondheid 11 jun 2021, 16:58

Meest gelezen

WonenWonen

Meeste reacties

Zakelijk