Afbeelding

Win From Within: “Wij laten je het beste uit jezelf halen!”

Gezondheid

Heerenveen is een innovatief leefstijlbedrijf rijker: Win From Within. De oprichters hebben één droom: heel Nederland gezond. Volgens medisch directeur Tim Schreuder zijn de deelnemers van het leefstijlprogramma hét bewijs van een gezond en energiek leven. “Iedereen kan het beste uit zichzelf halen en zich wapenen tegen ziektes als corona.”

Natuurlijk realiseert Tim zich als maag-darm-leverarts dat een gezonde leefstijl nooit een gezond en gelukkig leven garandeert. “Je kunt altijd ziek worden of klachten ontwikkelen. Maar een gezonde leefstijl vergroot wel de kans dat je tot op een hoge leeftijd gezond blijft. Neem de coronapandemie als voorbeeld. Als je weerstand optimaal is, loop je minder risico.” En dat is precies de reden waarom Tim samen met een aantal (medische) partners Win From Within heeft opgericht. “Het is mogelijk om mensen een leefstijl aan te meten om gezonder te worden én te blijven. Een groot aantal welvaartsziekten kunnen we daarmee voorkomen.”

Minder medicijnen en kilo’s kwijt

Carin uit Heerenveen heeft een chronische darmziekte. “En ik had overgewicht”, vertelt ze. “Win From Within heeft mijn leven positief veranderd. Tim begeleidde mij bij mijn nieuwe levensstijl. Hij bekeek onder meer mijn bloedwaarden, mijn medicijngebruik en mijn slaappatroon. Na zes maanden gebruikte ik 75 procent minder medicijnen, was mijn bloeddruk zoals die hoorde én was ik als bonus 20 kilo lichter.”

Complete benadering

“Ook bij Carin hebben we onze Gouden Driehoek toegepast”, legt Tim uit. “Daarmee kijken we naar drie pijlers. Eén: het microbioom, de bacteriën in de darmen. Twee: de gevoeligheid voor aandoeningen zoals die vastligt in je DNA. En drie: de omgevingsfactoren, zoals voeding, beweging, slaap en stress. Als een van deze factoren wordt verstoord, kan dat leiden tot lichamelijke problemen. Daarom hanteren wij een complete benadering om mensen gezond te krijgen én te houden. Het gaat dus niet alleen om bijvoorbeeld afvallen of beter slapen. Het is een combinatie van alles die zorgt dat je je topfit voelt. Dat is echt Win From Within: we laten je het beste uit jezelf halen!”

www.winfromwithin.nl

Afbeelding
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 1 uur geleden
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 17 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 23 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 23 apr, 08:00
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00