Afbeelding
Foto: Rob Dijkstra

Kom gezellig lunchen bij gloednieuw Restaurant Efeze

Zakelijk

LEEUWARDEN - Misschien heb je het al gezien, maar Turks specialiteitenrestaurant Bosporus heeft een nieuwe naam, namelijk Efeze. Op een prachtige locatie in het centrum aan de Nieuwestad 77 begint Efeze aan een nieuw concept. Nog altijd met de overheerlijke Turkse gerechten zoals je die gewend bent, maar daarnaast nog een veel breder aanbod. Eigenaar Ahmet Binboga vertelt er alles over. 

Ahmet is inmiddels volop bezig met een complete metamorfose van het voormalige Bosporus. Eerst worden de gevel en de keuken aangepakt en het valt op dat de menukaart uitgebreid is. “Stapje voor stapje veranderen we het hele pand”, lacht hij enthousiast. Een hele klus, maar het is het waard. “Het was echt een specialiteitenrestaurant, maar nu willen we overdag meer lunch, speciaalbier, cocktails en koffie. We willen toegankelijk zijn. Mensen zagen ons voorheen echt als een restaurant om te dineren”, legt Ahmet uit. Zijn vrouw vult aan: “We hoorden ook vaak van mensen: ‘oh, wat hebben jullie lekkere lunch, dat wist ik helemaal niet’, dat was voor ons toch een teken om uit te breiden.”


Eigenaar Ahmet Binboga voor Restaurant Efeze - Foto: Rob Dijkstra

Efeze

En dus is Efeze geboren. Een bijzondere naam, met een speciale betekenis. “Efeze is een Bijbelse naam. Het is een hele unieke stad en bestaat nog steeds. Je hebt er hele mooie kastelen, bibliotheken en theater. Echt een historische plaats. Dat is voor mij de inspiratie geweest voor onze nieuwe naam en deze elementen komen ook terug in ons logo.”


De elementen uit de historische stad komen terug in het logo. - Foto: Rob Dijkstra

Je kunt bij ons chique en lekker uit eten, maar je hebt ook genoeg keuze uit andere dingen.

Voor alle leeftijdsgroepen 

Efeze wil uitstralen dat iedereen van harte welkom is. “We willen een toegankelijk restaurant zijn, voor alle leeftijdsgroepen. Daarom bieden wij nu ook speciaalbier aan. Je kunt bij ons chique en lekker uit eten, maar je hebt ook genoeg keuze uit andere dingen. Zo hebben we speciale wijnen uit Turkije, maar ook het biergedeelte voor de jongeren. Kwalitatief goed en betaalbaar.”


Naast Turkse wijnen, heb je ook speciaalbier bij Efeze. - Foto: Rob Dijkstra

Uitgebreide menukaart 

Naast de overheerlijke vleesgerechten, zoals de biefstuk of mixed grill, staat er nu dus ook een broodje zalm of een broodje kroket op de menukaart. Het restaurant heeft bovendien een boot aangeschaft om mensen ook te kunnen verwennen op het water. “Hier kun je heerlijk zitten en genieten van een heerlijke lunch.”


Het pand en de inrichting worden helemaal aangepakt. - Foto: Rob Dijkstra

Een nieuw begin

Met de unieke locatie en het nieuwe concept, kan het bijna niet anders dan een succes worden. “Voor mij is Bosporus een goede naam geweest, maar dit voelt echt als een nieuw begin. Ik ben hier al meer dan 20 jaar en ik kan inmiddels goed inschatten wat de consument wil. Met Efeze kunnen wij nog meer mensen bedienen. Ik heb er heel veel zin in.”


Luxe dineren of lekker borrelen, bij Efeze kan het allemaal. - Foto: Rob Dijkstra

Volg Restaurant Efeze

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de gerechten, of wil je gewoon meer weten over Efeze. Kijk dan eens op de gloednieuwe website: www.restaurantefeze.nl. Hier vind je ook de vernieuwde menukaart, met alle overheerlijke gerechten. Daarnaast is Efeze ook actief op Social Media, zoek op Facebook naar Restaurant Efeze of op Instagram naar @restaurantefeze en laat je verrassen! 

Restaurant Efeze
Nieuwestad 77
8911CK Leeuwarden
Tel: 058-2135395
E-mail: info@restaurantefeze.nl

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 17 uur geleden
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 apr, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 17 apr, 10:00