Afbeelding
Foto: Ivo Horn

17 dorpen in zuiden Gemeente Leeuwarden krijgen een glasvezelnetwerk van DELTA Fiber Netwerk

Zakelijk

In Grou, Baard, Bears, Easterlittens, Hilaard, Húns, Idaerd, Jellum, Jirnsum, Jorwert, Mantgum, Reduzum, Warten, Weidum, Wergea, Wirdum en Wytgaard gaat DELTA Fiber Netwerk glasvezel aanleggen. Na het verstrijken van de deadline van 27 april bleek dat er ruimschoots voldoende inwoners zich hebben aangemeld voor glasvezel. De aanleg start al in juni 2022 en het laatste dorp zal medio 2023 van glasvezel gebruik kunnen maken. Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen diegenen die nog geen abonnement hebben afgesloten, tot 20 mei om zich alsnog aan te melden zonder dat er aansluitkosten gerekend worden. 

Zarah van den Berg, projectmanager bij DELTA Fiber Netwerk, legt uit: “We zijn heel blij dat het gelukt is. Het buitengebied was al aangesloten op een glasvezelnetwerk. Het is voor iedereen hier heel fijn dat nu ook de inwoners van deze dorpen aangesloten worden op glasvezel. Zij mogen natuurlijk niet achterblijven.” 

Gratis glasvezel voor alle inwoners

Van den Berg vervolgt: “Opvallend in deze gemeente was de steun die we hebben gehad van de plaatselijke belangen, verenigingen en sportclubs. Maar liefst 12 partijen hebben de schouders eronder gezet en daarmee ook inkomsten voor lokale projecten opgehaald. Fantastisch en een verklaring voor dit hele mooie resultaat. Nu het zeker is dat er glasvezel komt, krijgen alle inwoners binnen deze dorpen van gemeente Leeuwarden een gratis glasvezelaansluiting aangeboden. Elke straat krijgt zo een toekomstbestendig internet- en televisienetwerk. 

Maar let op, een glasvezelaansluiting is nog geen werkende verbinding. Wanneer mensen gebruik willen maken van de voordelen van glasvezel, dan kunnen zij een glasvezelabonnement afsluiten. Doen zij dit voor 20 mei, dan profiteren zij van de welkomstaanbiedingen van de deelnemende telecomaanbieders.”

Glasvezel Informatiepunt Grou blijft open

Mochten mensen nog twijfelen en meer willen weten over glasvezel of de aanleg ervan, dan zijn zij welkom bij het Glasvezel Informatiepunt aan het Halbertsma’s Plein 2, midden in het centrum van Grou. Aanmelden kan verder via de website en de lokale wederverkopers die ook op gavoorglasvezel.nl te vinden zijn.

Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 15 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 17 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 22 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 28 mrt, 10:00