Het team van Solano Wonen
Het team van Solano Wonen Foto: Senna Groothof

Solano Wonen; van klein familiebedrijf naar zes landelijke webshops en ruime showroom

Zakelijk

LEEUWARDEN - Wat ooit begon als één webshop en een kleine showroom in Marsum, groeide in tien jaar uit tot één van de vijf grootste webshops in raambekleding. Ondanks hun gigantische groei van de afgelopen jaren, is het bedrijf altijd trouw gebleven aan hun roots. Ze zijn nog steeds een familiebedrijf met korte lijntjes naar hun klanten, waardoor hun webshops, inmiddels zes stuks, in heel Nederland en daarbuiten bekend staan om hun klantvriendelijkheid, service en kwalitatief goede producten voor een scherpe prijs.

Het bedrijf Solano Wonen werd in 2010 opgericht door André Boersma en Wietske Roorda. André heeft dan al een rugzak vol ervaring in de raambekledingbranche en Wietske is een ondernemer in hart en nieren. Samen bouwen ze hard aan hun bedrijf en met succes. Wanneer zoon Robin ook bij het bedrijf betrokken raakt en met zijn ICT-kennis de webshops naar een hoger niveau tilt, groeit het bedrijf nog harder. “Ik was nooit van plan om betrokken te raken bij het familiebedrijf,” geeft zoon Robin eerlijk toe. 

Robin gaat applicatie ontwikkeling studeren, waardoor hij toch steeds meer de mogelijkheden van zijn ouders bedrijf op ICT-gebied ziet: “Ik zag dat er behoefte was aan mijn kennis. Zes jaar geleden ben ik daarom begonnen met het ontwikkelen van onze webshops. Ik focus mij op het vergroten van gebruikersgemak. Alles wat wij in onze zes webshops aanbieden, is maatwerk. Onze klanten hebben daarom baat bij een website die goed werkt en eenvoudig is in gebruik.”

Ingewikkelde materie is het wel, want een webshop programmeren voor maatwerk is zo makkelijk nog niet. Toch lukte het Robin: “We hebben nu zes duidelijke webshops waar mensen ons gehele assortiment kunnen bekijken en hun bestellingen op maat kunnen doorgeven. Aan de achterkant heb ik ook het één en ander aangepast, waardoor het verwerken van orders nu beter en sneller kan gebeuren.” 


Zes verschillende webshops

Solano Wonen heeft zes verschillende webshops die allemaal specifiek zijn ingericht op een bepaald aspect van raambekleding. Robin: “Er is een webshop voor raambekleding voor binnen, eentje voor buiten, eentje specifiek voor gordijnen, eentje gericht op horren, een webshop voor onze screens en tenslotte nog een site voor de rolluiken. Dankzij ons brede assortiment kan de klant bij ons terecht voor alles wat ze nodig hebben op het gebied van raambekleding.”

Altijd op zoek naar verbetering

Dat de websites van Solano Wonen inmiddels uitstekend werken, betekent nog niet dat Robin achterover kan leunen: “Ik ben nog elke dag bezig om de sites te verbeteren. Dan probeer je even iets, werkt het wel of werkt het niet? Ik ben ook verantwoordelijk voor het toevoegen van nieuwe producten in de webshop.” Nieuwe producten worden bij Solano Wonen voorgedragen door hun leveranciers, maar ook door klanten: “Als we zien dat er veel vraag is naar een bepaald product die wij nog niet leveren, gaan we altijd op zoek naar de mogelijkheden om dat toch voor elkaar te krijgen.” 


Als er vraag naar is, willen wij het leveren

Robin treedt vaak op als de schakel tussen de webshop en fysieke showroom van Solano Wonen aan de Simon Vestdijkwei 3 in Leeuwarden: “Al de producten die ik in de webshop zet, worden ook aangeboden in de showroom. Daar kunnen de klanten onze producten in het echt zien. Ze kunnen de materialen voelen, of de kleur goed bekijken. Veel klanten vinden dat fijn, anderen vinden het prima om het online te bestellen. Aan mij de taak om dat beide te faciliteren.”

Kwaliteit en service zijn belangrijk

Dat Solano Wonen groeit, ligt natuurlijk niet alleen aan de webshop. De winkel maakt zich sterk voor kwalitatief hoogwaardige producten op het gebied van raambekleding tegen een scherpe prijs. Goede service vinden ze echter net zo belangrijk. Robin: “Dat zie je bijvoorbeeld in de afgelopen tijd. Net als veel andere branches hebben we te maken met stijgende prijzen en levertijden. Door goede afspraken te maken met leveranciers, kunnen we de gevolgen daarvan voor de klant minimaliseren. Mocht de levertijd toch onverhoopt langer worden, dan lichten we de klant daarover gelijk in en gaan we samen op zoek naar een passende oplossing.”


Dromen over de toekomst

Inmiddels is Robin niet meer weg te denken bij Solano Wonen. Naast ICT-deskundige is hij nu mede-eigenaar van het bedrijf: “Het ondernemerschap bevalt me wel. Hier krijg ik vrijheid en mag ik zelfstandig bouwen aan een prachtig bedrijf. Ik ben trots op de dingen die we hebben bereikt de afgelopen jaren. Samen met mijn ouders heb we iets moois opgebouwd en ik verheug me op de toekomst.”


Solano Wonen
Simon Vestdijkwei 3, Leeuwarden
058-2897955
info@solanowonen.nl
www.solanowonen.nl

Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur gisteren
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 18 apr, 08:00
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 apr, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00