Afbeelding

Het belang van een goede verzuimverzekering

Zakelijk

Als werkgever met personeel zijn uw medewerkers u uiteraard veel waard. Zonder uw personeel is het voor u niet mogelijk om uw dagelijkse bedrijfsprocessen te laten draaien en uw onderneming te laten groeien. Maar iedere werkgever loopt het risico dat werknemers ziek worden. Een griepje is te overzien, maar wat als u een medewerker heeft die langdurig uitvalt? Een langdurige zieke medewerker kost de werkgever erg veel geld. Daarom zijn verzuimverzekeringen een uitkomst voor zowel grote als kleine werkgevers met personeel.

Welke risico loopt een werkgever?

Of u nu een groot personeelsbestand heeft of als u een kleine ondernemer bent met maar enkele medewerkers, u moet nooit het belang van ziekte onder het personeel onderschatten. De impact kan voor uw bedrijf groot zijn. U bent namelijk wettelijk verplicht om voor een periode van twee jaar, minimaal 70% van het loon door te betalen. Hier tegenover staan geen prestaties van de betreffende medewerker en u krijgt er allerlei andere kosten bij. Denk aan een vervangende medewerker, maar ook de kosten voor begeleiding en re-integratie van uw zieke medewerker. Daarom is het afsluiten van een verzuimverzekering voor de meeste werkgevers helemaal geen overbodige luxe.

Wat dekt een verzuimverzekering?

U kunt zich voorstellen, dat een langdurig zieke medewerker een behoorlijke hap is uit uw maandelijkse budget. Vooral ook omdat u niets aan de medewerker heeft en u er misschien wel vervanging voor moet zoeken. Met meerdere langdurige zieken, kunt u zelfs in de financiële problemen komen en juist daarvoor is er een verzuimverzekering. Een verzuimverzekering dekt vrijwel alle kosten van een zieke medewerker. Zo zal de eerst twee jaar loondoorbetaling van minimaal 70% door de verzuimverzekering overgenomen worden. Ook de kosten voor verzuim, re-integratie en preventie worden door de verzuimverzekering gedekt.

Zijn er voorwaarden voor het afsluiten?

Bepaalde voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen. Maar er zijn wel enkele standaard voorwaarden voor vrijwel alle verzuimverzekeringen. Zo geldt de verzuimverzekering uiteraard niet voor langdurige zieken die reeds ziek waren op het moment dat u de verzuimverzekering af had gesloten. Langdurige ziekte van de directeur of grootaandeelhouder wordt niet gedekt door een verzuimverzekering, hiervoor moet u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Op de website van HR Navigator kunt u meer informatie vinden.

Verder moet u er rekening mee houden, dat veel verzekeraars een eigen risico hanteren. Zo kan het zijn dat u nog wel de eerste ziektedagen verantwoordelijk bent voor loonbetaling. Het kan ook zijn dat een verzekeraar een maximum stelt aan wat er uitgekeerd wordt. Dit zijn bepaalde voorwaarden die per verzekeraar kunnen verschillen. Informeer uzelf daarom goed welke verzuimverzekering voor uw situatie het meest geschikt is.

Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 3 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Xenos binnenkort weer te vinden op De Centrale in Leeuwarden Zakelijk nieuws 22 apr, 08:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00
Foto: Foppe de Haan
Foppe de Haan over de Friese sportcultuur Sport 21 apr, 12:00
Het team van Albert Heijn Camminghaburen
Albert Heijn Camminghaburen wordt vernieuwd Verhalen uit de buurt 21 apr, 09:00
Afbeelding
In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden Natuur 20 apr, 18:00
Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 20 apr, 14:00