Duurzaam initiatief om lokale ondernemers in het 058-gebied tijdens en ook na de corona crisis te ondersteunen.
Duurzaam initiatief om lokale ondernemers in het 058-gebied tijdens en ook na de corona crisis te ondersteunen. Foto: Platform 058.nl

Platform 058.nl is het nieuwe winkelen bij de lokale ondernemer

Zakelijk

LEEUWARDEN - Het nieuwe winkelen, zo noemt Béyonit de het platform 058.nl. Want waarom zou je inkopen doen bij de Amazons, AliExpresses en Bol.coms als je het ook binnen een straal van een paar kilometer kunt krijgen? Supersnel met sameday-delivery, beter voor de regionale markt en beter voor het milieu. Hoeveel vliegen kun je vangen in één klap? Genoeg om voor deze nieuwe en blijvende manier van winkelen te kiezen.

“058.nl is niet ontwikkeld als een tijdelijke oplossing tijdens de corona-pandemie”, vertelt Frank Zijlstra van bedenker Béyonit. “We zijn gestart als lokaal experiment in de horeca met ons platform058bezorgd.nl en merken dat er ook behoefte is vanuit andere branches.”

“De speelgoedwinkel, de bouwmarkt, het tuincentrum, de kledingzaak. Noem het maar op. We willen met dit onafhankelijke online platform al die euro’s die we als inwoners uitgeven buiten de stadsgrenzen weer binnen krijgen. Ook als we corona onder de duim hebben.”

Juist dicht bij huis bestellen

Met het uitbreken van corona kon de Nederlander bijna niet anders dan bestellen via internet. De multinationals varen daar wel bij. Tot groot ongenoegen van de Leeuwarder ondernemers Frank Zijlstra en Bram Niemendal. Zij richten zich met hun marketing- en communicatiebedrijf op lokale en regionale ondernemers en bedienen daarnaast ook de grotere nationale en internationale ondernemers. Juist ‘dicht bij huis’ is wat ze graag steunen.

CO2-footprint verkleinen

“We merken dat de internationale platforms een steeds grotere online vinger in de pap krijgen. Marges komen hierdoor onder druk te staan. Ondernemers verliezen grip op hun afzetkanalen en worden meer afhankelijk van deze platforms. Daarbij komt het de CO2-footprint door wereldwijde verzending niet ten goede”, aldus Bram Niemendal.

En wat denkt Béyonit daar dan aan te veranderen?

Frank Zijlstra: “Met 058.nl willen we een podium bieden voor alle ondernemers uit de gemeenteLeeuwarden. En we willen de inwoners stimuleren om lokaal te shoppen. We werken daarvoor samen met FRL Post. Zo kunnen we bijvoorbeeld ’sameday-delivery’ aanbieden. Dus vandaag besteld is vandaag geleverd. En als het even kan doen we dat op de fiets met Leeuwarder Fietskoeriers. Dat is fase 2.”

Geen torenhoge vergoedingen

Alle winkeliers in de gemeente Leeuwarden kunnen zich aansluiten bij deze online mogelijkheid van producten verkopen. Zonder wurgcontracten of torenhoge service-fee’s. Ondernemers kunnen zich vast aanmelden via aanmelden.058.nl. De verwachte livegang staat gepland in mei. Meer informatie is ook verkrijgbaar via Béyonit: 058-289 6827 of info@beyonit.nl.

Afbeelding
1,3 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe woonruimte door herbestemming Duurzaamheid 11 uur geleden
Afbeelding
Woning aan de Bijenhofstraat gesloten vanwege overtreding Opiumwet Politie 13 uur geleden
Afbeelding
Silvester van der Water voor drie seizoenen naar SC Cambuur Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Lezing over dr. Jacob Botke door Harry Wijnandts bij de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, zaterdag 16 juli 2022, om 15.00 uur. Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Vraag vóór 1 september 2022 je huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Financieel 19 uur geleden
Afbeelding
Visles op It Twaluk Leeuwarden Educatie 21 uur geleden
Afbeelding
Grote, maar toch kleine veranderingen bij Oogwereld Vellinga: “nog meer tijd voor onze klanten” Zakelijk 23 uur geleden
Afbeelding
Wie worden de Olympische helden van de Toekomst Sport 30 jun, 18:00