Afbeelding

InfraWatch houdt op duurzame manier bouwplaatsen en zonneparken in de gaten

Zakelijk nieuws

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Het verhaal van InfraWatch begint als Grondverzetbedrijf gebroeders Algra zich in 2016 stoort aan de kwaliteit van de toenmalige camerabeveiliging. Waar de kwaliteit van reguliere camera’s in een rap tempo ontwikkelt, blijven beveiligingsbeelden zwart-wit, korrelig en hakkelig. Dat kunnen wij beter, denken ze bij het Friese grondverzetbedrijf. Inmiddels is InfraWatch één van de grootste aanbieders van mobiele camerabeveiliging in Nederland.

Als het bedrijf in 2016 wordt opgericht, is er nog niets. Dat betekent ook dat ze vanaf het begin kunnen innoveren en pionieren. Als snel ontwikkelen ze een camerabeveiligingssysteem dat kwalitatief niet onderdoet van de huidige camera standaarden. Dat betekent; haarscherp kleurenbeeld. Dat is echter niet genoeg, want ook op het gebied van duurzaamheid is in de branche veel te verbeteren, zien ze bij InfraWatch. In de jaren die volgen op de oprichting van het bedrijf, blijven ze in beweging. Inmiddels hebben ze het voor elkaar gekregen om beveiligingspalen uit te rusten met zes zonnepanelen en hem zo volledig op zonne-energie te laten functioneren.

Naast dat het bedrijf zelf duurzaamheid heel belangrijk vindt, merken zij ook dat klanten er steeds meer mee bezig zijn. Mark Bebingh is al vanaf het begin betrokken bij het bedrijf en vertelt meer over deze duurzame beveiligingsmasten. “Ik schat dat zeker 75% van de beveiligingsunits die we nu verhuren duurzaam zijn. Naast de units die volledig draaien op zonne-energie hebben we ook een hybride variant en natuurlijk een unit die volledig op het reguliere energienet draait. Per klant kijken we altijd wat het beste is voor hun situatie.”

De beveiligingsunits van InfraWatch vind je in heel Nederland. Ze bewaken bouwterreinen, opslagen, energievoorzieningen zoals zonneparken, Infrastructurele bouwplaatsen en nog veel meer andere locaties. De camera’s zijn voorzien van betrouwbare bewegingssensoren waardoor beweging op of om het gebied nooit onopgemerkt blijven. InfraWatch werkt samen met de centrale meldkamer van Trigion: “Hier werken ervaren beveiligers die elke situatie uitstekend kunnen inschatten dankzij de haarscherpe beelden van onze camera’s.”

Permanente beveiliging

Naast het tijdelijk beveiligen van bijvoorbeeld een bouwterrein, installeert InfraWatch ook permanente beveiligingsunits. Die vind je bijvoorbeeld op diverse zonneparken in het land. “Op zo’n terrein zijn een aantal dingen te vinden die voor inbrekers erg interessant zijn,” legt Mark uit. “Het is zaak dat die onderdelen goed worden beveiligd, want anders zit je zo zonder stroom. Voordat dat hersteld is, ben je wel een tijdje zoet.” InfraWatch heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het beveiligen van zonneparken en weet precies hoe ze het gebied zo kunnen beveiligen dat alle kostbare onderdelen altijd in de gaten gehouden kunnen worden. Daarnaast zijn de camera’s van de units zo goed, dat ze zeker een gebied van 250-300 meter kunnen zien.

InfraWatch is een echt Fries bedrijf. Nuchterheid en oprechtheid vinden ze heel belangrijk. “We vinden dat beveiliging gewoon goed gebeuren moet.” InfraWatch is 24/7 te bereiken, ook voor spoedklussen. “Als er midden in de nacht bijvoorbeeld een plofkraak is geweest en het gebied moet gelijk in de gaten gehouden worden, dan zorgen wij daarvoor.” InfraWatch ontwikkelt, monteert en onderhoudt hun eigen units helemaal zelf. “Achter de schermen zijn we al aan het experimenteren met camerabeveiliging op zonne-energie in combinatie met waterstof,” sluit Mark af.

Meer informatie

Meer weten over InfraWatch?
Ga naar www.infrawatch.nl

Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 6 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 8 uur geleden
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 22 uur geleden
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws gisteren
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 17 apr, 10:00
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 16 apr, 10:17