Afbeelding
Foto: pexels

Ook zoveel last van de hitte in huis tijdens de zomer? Hier 5 tips om de hitte tegen te gaan!

Wonen

LEEUWARDEN - De zomer kan een geweldige tijd zijn met de lange dagen en heerlijk weer, maar het kan ook erg oncomfortabel worden als je geen manieren hebt om de hitte te bestrijden in huis. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de hitte in huis te verminderen en jezelf en je gezin comfortabel te houden tijdens de warme zomerdagen. In dit artikel delen we een aantal handige tips om de hitte in huis te verminderen.

Zorg voor voldoende schaduw

Een van de eenvoudigste manieren om de hitte in huis te verminderen, is door te zorgen voor voldoende schaduw rondom je huis. Als je huis direct in de zon staat, kan dit ervoor zorgen dat het binnen onaangenaam warm wordt. Zonwering kopen, zoals zonneschermen, luifels of buitenjaloezieën zullen er voor zorgen dat het aangenamer is in huis. Hierdoor blijft je huis namelijk koeler en hoef je minder gebruik te maken van de airconditioning, wat kan leiden tot lagere energiekosten.

Maak gebruik van een airco

Als het erg warm is, kan een airconditioningssysteem een van de meest effectieve manieren zijn om de hitte in huis te verminderen. Met een goede airco houd je de temperatuur in huis op een aangenaam niveau. Zorg er wel voor dat je een airco kiest die past bij de grootte van je huis en dat je deze op de juiste manier gebruikt om de meest efficiënte koeling te bereiken.

Zorg voor afkoeling

Als je een eigen tuin hebt, kan het een goed idee zijn om een zwembad te installeren om verkoeling te bieden tijdens de warme dagen. Een zwembad biedt niet alleen een plek om af te koelen, maar kan ook een leuke en ontspannende manier zijn om tijd door te brengen met familie en vrienden.

Maak gebruik van ventilatoren

Ventilatoren zijn een relatief goedkope en energiezuinige manier om de lucht in huis te laten circuleren en de hitte te verminderen. Zet de ventilatoren bijvoorbeeld bij open ramen om frisse lucht naar binnen te blazen. Je kunt ook strategisch ventilatoren plaatsen om koele lucht door het hele huis te laten circuleren. Er zijn verschillende soorten ventilatoren beschikbaar, waaronder plafondventilatoren, staande ventilatoren en tafelventilatoren.

Gebruik slimme oplossingen

Er zijn tegenwoordig veel slimme oplossingen beschikbaar die je kunnen helpen om de hitte in huis te verminderen. Zo kun je bijvoorbeeld slimme thermostaten installeren die automatisch de temperatuur in huis regelen op basis van de omgevingsfactoren en je persoonlijke voorkeuren. Je kunt ook slimme raambekleding installeren die de hoeveelheid zonlicht die je huis binnenkomt kan regelen. Dit alles kan helpen om de temperatuur in huis te verlagen en de hitte tegen

Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 30 minuten geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 2 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 16 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 19 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 22 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws gisteren
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00