Afbeelding
Foto: pexels

Een kleurrijk en levendig interieur creëren

Wonen

FRIESLAND - Wilt u meer leven en kleur creëren in uw interieur? Kies dan voor een aantal kleurrijke én hippe accessoires. Woonaccessoires zorgen direct voor meer sfeer en zijn makkelijk te vervangen als u toe bent aan een nieuwe kleur of woonstijl. 

In dit artikel vindt u de leukste ideeën voor kleurrijke woonaccessoires op een rijtje. 

Gekleurde spiegel

Een gekleurde spiegel is een echte eyecatcher die zorgt voor meer sfeer in huis. Zo staat de gekleurde spiegel net wat zachter en gezelliger dan een gewone spiegel. Een bronzen of grijze spiegel heeft bovendien een hippe uitstraling die goed past bij een industrieel of hotel chique interieur. Bij glaswebwinkel kunt u een spiegel samenstellen volgens uw eigen wensen. Bepaal zelf de vorm, het formaat en de dikte. Ook de afwerking van de randen (geslepen of ongeslepen) bepaalt u zelf. Zo kiest u altijd een kleur en soort spiegel die goed past bij uw interieur.

Extra tip: met een spiegel kunt een ruimte optisch groter en lichter laten lijken. Een spiegel is hierdoor een ideale woonaccessoire voor in verschillende ruimtes.

Vloerkleed

Een sombere ruimte fleurt u snel en eenvoudig op met een vloerkleed. Een vloerkleed staat sfeervol en heeft een warme uitstraling. Leg bijvoorbeeld een vloerkleed in de zithoek, in de slaapkamer of onder de eettafel. Qua kleuren en designs zijn de mogelijkheden eindeloos. Creëer bijvoorbeeld een contrast of kies voor een kleur die in meerdere woonaccessoires en details terugkomt. Kies voor een vorm die een match vormt met uw overige meubelstukken én let goed op het materiaal. Sommige materialen zijn makkelijk te onderhouden –wat zeker als u huisdieren of kinderen heeft- een absoluut voordeel is.

Planten

Planten zijn een must-have in huis. Naast dat u met planten direct meer kleur en leven in huis haalt, bieden planten diverse andere voordelen. Zo werken planten rustgevend, verbeteren ze de akoestiek en dragen ze bij aan een schone lucht en een goede nachtrust. Kies eventueel voor planten met bloemetjes, een lekkere geur of voor kruidenplanten als u van nog meer voordelen wilt genieten. Heeft u niet zulke groene vingers? Kies dan voor planten die weinig onderhoud vragen of voor nepplanten. Nepplanten hebben wellicht niet alle bovenstaande voordelen, maar hebben wel een lange levensduur en zijn onderhoudsvrij.

Foto’s

Foto’s zijn niet alleen een goede manier om meer kleur in huis te halen, ze maken uw interieur ook persoonlijk. Maak bijvoorbeeld een fotomuur met allerlei bijzondere momenten uit uw leven. De fotomuur vormt een opvallende plek in huis waar niet alleen uzelf, maar ook uw gasten graag stil bij zullen staan. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om slechts enkele foto’s te laten afdrukken. Laat de foto’s afdrukken op een extra groot, canvasdoek. Dit is een kleurrijke én unieke accessoire die de show steelt in uw interieur.

Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 10 uur geleden
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
De 'Vijf Mei Rede' door Friso Wielenga, een concert en poëzie! Evenement 15 apr, 12:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Afbeelding
Filmwerf sluit seizoen af met 'Oppenheimer' Cultuur 14 apr, 12:00
Afbeelding
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00
Afbeelding
Fries Verzetsmuseum voegt Wieke Bosch en Esmée van Eeghen toe aan verzetsmonument Cultuur 13 apr, 12:00
Beeld ter illustratie
Ongezond hard geluid rondom vliegbasis Leeuwarden door F-35 neemt toe Algemeen 13 apr, 09:00