De Padel & Tennis Club is veel meer dan alleen sport.
De Padel & Tennis Club is veel meer dan alleen sport. Foto: De Padel & Tennis Club

Yoeri van Eijk van de Padel & Tennis Club Leeuwarden: “We ontvangen elke week nog nieuwe groepen”

Sport

LEEUWARDEN - Volle banen, enthousiaste spelers en een heerlijke borrel achteraf; De Padel & Tennis Club Leeuwarden is razend populair. De club aan het Kalverdijkje in Leeuwarden bestaat nu bijna een jaar en is nog altijd groeiende. Zo ontvangt De Padel & Tennis Club nog wekelijks nieuwe groepen en ziet het bovendien de ‘trouwe achterban’ regelmatig terugkomen. Eigenaar Yoeri van Eijk zit dan ook niet stil en blijft constant kijken naar verbeterpunten. RondOm Leeuwarden spreekt met hem over het succes achter de sport. 

Padel lijkt op een combinatie van tennis en squash, maar kan eigenlijk niet met elkaar vergeleken worden. De sport wordt gespeeld in een glazen kooi, waarbij vier spelers het in een twee-tegen-twee duel tegen elkaar opnemen. De bal mag, net als bij tennis en squash, één keer stuiten, maar biedt vanwege het glas een extra dimensie. Wanneer de bal het glas raakt, mag er namelijk doorgespeeld worden, wat zorgt voor hele leuke, lange en dynamische rally’s. Dat is echter lang niet het (enige) geheim achter het succes van de sport. Yoeri legt uit: “Eigenlijk zijn we veel meer dan een sport. Wat veel mensen niet weten, is dat padel vooral door ‘niet-tennissers wordt gespeeld en dat de gemiddelde leeftijd 40 jaar is. Daarnaast speel je padel met zijn vieren en dat maakt het enorm sociaal. Je maakt even een praatje tussendoor en achteraf neem je gezellig een borrel samen. Dat maakt De Padel & Tennis Club meer tot een ontmoetingsplek, dan alleen een sportieve aangelegenheid.” 


Foto: De Padel & Tennis Club

Als je ziet waar we vandaan komen, dan mogen we echt wel heel erg trots zijn op waar we nu staan.

Iedere avond volgeboekt 

Dat blijkt ook wel uit de cijfers van het afgelopen jaar. De banen, maar liefst zeven stuks, waarvan twee binnen en de rest overdekt, zitten nagenoeg iedere avond volgeboekt. “Dat geeft natuurlijk wel iets aan. Zelfs nu ontvangen we nog wekelijks nieuwe groepen op de padelbaan. De kunst is nu om ook overdag meer spelers aan ons te binden. Dat doen we onder andere door clinics te verzorgen aan bedrijven en scholen. Als je dan ziet dat ze laaiend enthousiast van de baan aflopen en terug willen komen, weet je dat je op de goede weg zit”, vertelt Yoeri enthousiast.

Top nog lang niet bereikt

De top is daarmee nog lang niet bereikt voor De Padel & Tennis Club. Het afgelopen jaar werd er flink geïnvesteerd in het opknappen van het complex. “Als je ziet waar we vandaan komen, dan mogen we echt wel heel erg trots zijn op waar we nu staan. Alles was verouderd met lekkage en schimmel, dat is nu echt een wereld van verschil. We hebben van ons clubhuis een volwaardige horecagelegenheid gemaakt, genaamd De Borrel Club. Daarmee trekken we ook mensen aan die gewoon gezellig een drankje willen doen en bedrijven die een presentatie of teamsessie willen combineren met padel. Daarnaast zijn we druk bezig de puntjes op de i te zetten bij het opknappen van het complex. Zo worden nu de plafonds gespoten en is de aankleding vernieuwd.” 

In maart bestaat De Padel & Tennis Club een jaar. Hou www.padeltennisleeuwarden.nl in de gaten voor leuke acties of wil je padel proberen, kijk dan of er een baan beschikbaar is!

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 11 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 14 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 17 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46