Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Pixabay

Sportieve opening QR-fit route Camminghaburen

Sport

LEEUWARDEN - Langs het voet- en fietspad rondom Camminghaburen staan sinds januari dit jaar paaltjes met een OR-code erop. Met bijbehorende app QR-Fit krijg je verschillende beweegopdrachten en oefeningen te zien. Variërend voor beginners tot gevorderd. De gemeente Leeuwarden is de eerste noordelijke gemeente waar deze QR paaltjes staan. Zaterdag 11 juni opent wethouder Abel Reitsma de route in Camminghaburen.

Scan je fit

In Camminghaburen zijn twee routes. Een lange route van 6,8 kilometer met dertien paaltjes en een verkorte route, die deels door de wijk loopt, van 4,8 kilometer met zeven paaltjes.

Spelen en bewegen

Sinds vorig jaar heeft de gemeente een nieuwe aanpak voor spelen en bewegen. ‘Belangrijk uitgangspunt is dat we meer mensen in beweging willen krijgen. Om dat te realiseren is het van belang dat bewegen op een makkelijke en toegankelijke manier aangeboden wordt. De beweegapp van QR-fit sluit perfect aan op ons beleid.’ aldus wethouder Abel Reitsma. De app kun je gratis downloaden, je bepaalt zelf wanneer, hoe lang of hoe ver je gaat. En je krijgt online professionele begeleiding. Iedere dag staan er nieuwe oefeningen in de app. Naast de QR-fit paaltjes worden in de openbare ruimte ook steeds meer fitnesstoestellen aangelegd om bewegen voor iedereen aantrekkelijk en toegankelijk te maken.

Brede samenwerking

Vorig jaar is de gemeente benaderd door de drie jonge ondernemers van QR-fit. Ze combineren hun passie om mensen op een laagdrempelige manier meer te laten bewegen met moderne technologie. In 2020 wonnen ze de Student Business Award voor hun idee. BV Sport, het Wijkpanel en sociaal netwerk Amaryllis zijn ook betrokken bij het project.

Openingsevent

Tijdens het openingsevent op zaterdag 11 juni om 10.00 uur mag jong en oud gratis meedoen. Onder begeleiding van een instructeur kunnen geïnteresseerden de oefeningen uitproberen en de route lopen. Er staan meerdere kramen onderweg met gezonde snacks. Tijdens het openingsevent zamelt QR-FIT geld in voor de stichting Spieren voor spieren.

Afbeelding
Check dit voor je met de auto op vakantie gaat! Algemeen 13 aug, 08:00
Afbeelding
Het wordt warm! Dit kan je doen om toch koel te blijven Wonen 12 aug, 14:00
Afbeelding
Friezin Laura Vlasblom doet mee aan Expeditie Robinson Samenleving 12 aug, 10:23
Afbeelding
3 renovatie ideeën om je slaapkamer op te frissen Wonen 12 aug, 09:06
Afbeelding
Zo houd je je huisdier koel tijdens de hitte Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
Dodo Festival in Bakkeveen is terug en veelzijdiger dan ooit! Evenement 11 aug, 10:00
Afbeelding
Bijeenkomst voor mensen met longkanker en hun familie in Medisch Centrum Leeuwarden Gezondheid 10 aug, 18:00
Afbeelding
Tips voor jouw huisdier in de zomer Algemeen 10 aug, 15:00