Afbeelding

FVC’er Olivier Veldhuizen naar Cambuur

Sport

LEEUWARDEN: Ook dit seizoen gaat een FVC-talent naar een BVO en dat is deze keer Cambuur. Olivier Veldhuizen speelt al sinds 2017 bij FVC en maakt binnenkort zijn vijfde seizoen af in het FVC JO11-1 team. Vanaf volgend seizoen gaat hij dus in Cambuur JO12 zijn opwachting maken. Olivier is het achtste FVC-talent die in de afgelopen 10 jaar naar een BVO is gegaan. De twee BVO’s van Friesland houden elkaar aardig in evenwicht met de verdeling van die acht spelers. FVC wenst Olivier natuurlijk veel plezier en succes bij Cambuur!

Olivier heeft allereerst twee jaren bij de voetbalschool van SC Heerenveen gespeeld. In dat laatste jaar ook al een half jaar bij Cambuur waar hij nu alweer twee jaar speelt. Dat betekent twee keer in de week trainen bij FVC en één keer per week bij Cambuur. Daarnaast natuurlijk ook nog de wedstrijden spelen met zijn team en toernooitjes bij Cambuur. Drukke weken dus voor deze voetbalfanaat, ook voor zijn ouders omdat zijn twee jongere broertjes ook voetballen.

Als we met Olivier spreken is hij natuurlijk trots dat hij deze stap gaat maken, maar hij vindt het ook jammer dat hij zijn vriendjes uit zijn team gaat verlaten. Toen hij in de meivakantie een e-mail ontving van Cambuur met het verlossende woord en de felicitatie dat hij door ging naar de JO12 was er dus vreugde en ook de gedachte aan zijn team. Die vrienden vinden het leuk voor hem en hij kreeg hun felicitaties, maar hebben dezelfde gedachte nu hun vriend Olivier uit hun team vertrekt. Aan de andere kant vinden ze het natuurlijk ook ‘cool’ dat hun vriend naar Cambuur gaat.

Over FVC

De Friesche Voetbal Club (FVC) is opgericht in 1919 en is gehuisvest op sportcomplex Wiarda in Leeuwarden. FVC is een voetbalvereniging waar plezier en ambitie in de sport prima samengaan. Er wordt een groot belang gehecht aan normen en waarden. Met respect voor elkaar, zowel binnen als buiten het veld, als belangrijkste uitgangspunt. Het familiegevoel ofwel de betrokkenheid bij elkaar en bij FVC is een belangrijk kenmerk van de vereniging.

FVC bouwt aan een verdere professionalisering van haar organisatie in al haar geledingen, ‘het nieuwe FVC’. Zo wordt sinds seizoen 2021-2022 het project ‘gelijke kansen’ voor iedere jeugdspeler omarmt. Alle jeugdspelers verdienen dezelfde kansen om zich maximaal te kunnen ontwikkelen. Hiervoor worden op de vrijdagmiddagen extra ‘motivatietrainingen’ aangeboden. De gehele onderbouw (O8 t/m O12) krijgt daarmee de mogelijkheid om maar liefst drie keer per week te trainen.

Een ander belangrijk en inmiddels realistisch speerpunt is het streven naar een eerste selectie die minimaal uit 80% spelers vanuit de eigen jeugd bestaat. De eerste selectie zondag speelt momenteel in de eerste klasse en de eerste selectie zaterdag in de vijfde klasse. Vanaf seizoen 2022-2023 zullen het eerste en tweede selectieteam prestatief voetballen op de zaterdag.

Afbeelding
Zo geef jij je vakantiegeld verstandig uit! Financieel 27 mei, 08:00
Afbeelding
Op Pinkstermaandag is het eindelijk weer zover: de Fietselfstedentocht gaat van start Evenement 26 mei, 18:00
Afbeelding
VIDEO: Jumbo Kooistra Dokkum op feestelijke wijze heropend Zakelijk 26 mei, 17:00
Afbeelding
Opruimevenement Skjin Wetter 2023 vindt plaats in negen Friese gemeenten Samenleving 26 mei, 15:00
Afbeelding
Boekentips voor kids met gescheiden ouders Boek van de week 26 mei, 12:00
Afbeelding
Extra ontwikkeltijd nu op alle IKC's van Leeuwarden Oost Educatie 26 mei, 10:00
Afbeelding
De mooiste plekjes in- en rondom Leeuwarden Recreatie & Ontspanning 26 mei, 08:00
Afbeelding
50.000e bezoeker T. rex in Town Natuur 25 mei, 20:00