Rene Otten van Melkveehouderij familie Otten.
Rene Otten van Melkveehouderij familie Otten. Foto: Rob Dijkstra

Boeren komen in actie tegen stikstofbeleid

Samenleving

MAKKINGA - Op woensdag 22 juni protesteren boeren massaal tegen de aangekondigde stikstofmaatregelen. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat 40 procent van de stikstofuitstoot voortkomt uit de agrarische sector. De gevolgen voor de boeren zijn dan ook enorm: nabij natuurgebieden moet de stikstofuitstoot zelfs tot 70 procent naar beneden. Boeren plaatsen echter vraagtekens bij het onderzoek en vinden de plannen van het kabinet onrealistisch en niet terecht.

Ook in Friesland vinden er protestacties plaats, bijvoorbeeld in Ooststellingwerf. Hier verzamelen boeren zich om gezamenlijk een statement te maken. Onderdeel van de actie is om een boerenzakdoek aan je vervoermiddel te knopen om solidariteit te tonen. Bekijk hieronder een korte reportage met boer Rene Otten van Melkveehouderij familie Otten in Makkinga over wat zij precies gaan doen.


Op woensdag 22 juni om 10:30 uur verzamelen de boeren zich op het weiland van de familie Otten aan de Drie Tolhekken tegenover de Grasdrogerij in Oosterwolde. Tussen 13:30 en 14.00 uur verzamelen de boeren zich vervolgens in Oosterwolde en wordt er een gesprek aangegaan met burgermeester Sandra Korthuis. 

Een uitgebreid verhaal met boer Rene Otten over de gevolgen en potentiële oplossingen van de stikstofproblematiek lees je in alle edities van onze krant die verschijnt op woensdag 13 juli.

Afbeelding
Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 1 uur geleden
Afbeelding
Domotheek geopend in Heerenveen Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Contextuele coaching met de Verbindingsmakelaar Zakelijk nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 uur geleden
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen gisteren
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen gisteren
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00