Afbeelding
Foto: Eigen foto door Parkvakanties

Nederlandse vakantiegangers boeken massaal last minutes in eigen land

Recreatie & Ontspanning

FRIESLAND - De zomervakantie is volop aan de gang en veel Nederlandse vakantiegangers genieten van hun vakantie. Hoewel veel mensen al een reis geboekt hebben, zijn er nog opvallend veel reizigers op zoek naar een last minute optie. Op de website van Parkvakanties is het al de hele maand een drukte van belang. “We zien een enorme toestroom van mensen die toch nog op het laatste moment besluiten om een vakantie in eigen land te boeken”, zegt Laurens Taekema van Parkvakanties.

Kat uit de boom kijken

Hoewel veel vakantiegangers al tijdig hun vakantie hadden geboekt, blijkt toch een aanzienlijke groep de kat uit de boom te hebben gekeken. De perikelen rondom Schiphol en de nog altijd onzekere tijden vanwege de Covid-19 nasleep zijn hier de oorzaak van volgens Taekema. “Op lange rijen, gemiste vluchten of verdwenen koffers zit niemand te wachten en door het mooie weer van de afgelopen weken kiezen veel vakantiegangers wellicht opnieuw voor een vakantie dichtbij”, stelt hij.

Taekema vult aan: “De meeste Nederlandse vakantieparken zitten inmiddels ramvol, maar er zijn toch zeker nog plekken te bemachtigen.” Ook bungalowparken over de grens worden weer bezocht door de Nederlandse vakantiegangers. Met name de vakantieparken op rijafstand in Duitsland en België verwelkomen weer volop Nederlanders.

Duitse toeristen weer in Nederland

Buitenlandse toeristen weten Nederland deze zomer ook weer te vinden. Met name Duitsers reizen massaal naar de toeristische plekken in ons land. In totaal komt ongeveer 30% tot 35% van de gasten op de Nederlandse vakantieparken vanuit het buitenland. De populairste bestemmingen in Nederland zijn Zeeland, de Waddeneilanden, Limburg en de Nederlandse kust.

Prijzen licht gestegen

De prijzen voor een bungalow op een vakantiepark in Nederland zijn dit jaar licht gestegen, circa 1% tot 3% in vergelijking met 2021. “De prijzen zijn afhankelijk van de vraag en het aanbod. Vorig jaar zagen we een veel sterkere prijsstijging, maar inmiddels is de rek er wel wat uit. Echter willen veel mensen nu alsnog weg in eigen land en er is weinig beschikbaarheid, dus dat drijft de prijzen omhoog”, aldus Taekema.

Geen schoon vakantiehuisje grootste ergernis

Ondanks de populariteit van de vakantieparken, zijn er ook verbeterpunten. Uit onderzoek van Parkvakanties blijkt dat slecht schoongemaakte huisjes met stip op nummer één staan. Slechte bedden en geurtjes in het vakantiehuisje volgen op gepaste afstand. Toch zijn opvallend veel vakantiegangers positief over hun bezoek. Bijna 60% geeft een 8 of hoger als rapportcijfer.

!
Afbeelding
RondOm’s Vriendenboekje: Thijs van Beijeren Persoonlijke verhalen 3 uur geleden
Afbeelding
Looft den Heer is al 125 jaar het muziekkorps van en voor Garyp Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Zes bijzondere boekentips over rouw Boek van de week 21 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Ik ben het frame van ‘verwende’ millenial meer dan zat Column 1 okt, 12:00
Afbeelding
Column Siegrid Schuitmaker: De knop om; starten met een gezonde leefstijl, hoe doe je dat? Column 30 sep, 15:00
Afbeelding
OG Capitals wil samen strijden om de prijzen: We willen stappen maken, maar dan wel op een gezonde manier en vooral met oog voor eigen jeugd Sport 30 sep, 12:00
Afbeelding
NHL Stenden maakt het leuker en makkelijker om herbruikbare waterfles te vullen Educatie 30 sep, 10:00
Afbeelding
Ellen over het Volwassencollege: “Ik heb na een heel fijn schooljaar mijn droombaan als doktersassistente gekregen” Educatie 30 sep, 08:00