Afbeelding
Foto: Pexels

Hoe kies je een goede partytent?

Recreatie & Ontspanning

Houd je van tuinfeestjes en avonden lang barbecueën met vrienden en familie? Dan is een partytent onmisbaar. Hier zitten je gasten droog en in de schaduw. Ideaal dus als je onder (bijna elke) weersomstandigheden lekker buiten wilt kunnen zitten. Ben je benieuwd hoe je een goede partytent vindt? Wij zetten de beste tips op een rijtje.

Waar wil je de partytent plaatsen?

Als eerst is het handig om te bedenken waar je de partytent wilt plaatsen. Meet de afstand op die je beschikbaar hebt en houd hierbij rekening met eventuele scheerlijnen en haringen. Bereken hoe groot de partytent maximaal mag zijn en bedenk wat er allemaal in de tent moet komen te staan. Denk hierbij aan tafels en stoelen, maar ook aan een geluidsinstallatie.

Voor hoeveel personen?

Heb je ruimte zat in de achtertuin of buitenplaats? Dan kun je het maximale formaat van de partytent ook berekenen aan de hand van het aantal gasten die je gaat uitnodigen. Als iedereen comfortabel moet kunnen zitten reken je ongeveer 1 m2 per persoon. Als je gasten blijven staan aan sta-tafels reken je zo’n 0,75 m2 per persoon.

Hoe lang moet de partytent blijven staan?

Een partytent die je gedurende één dag gebruikt hoeft van een minder sterk materiaal te zijn dan een partytent die je het hele seizoen laat staan. Mocht je een partytent zoeken die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden dan is PVC Premium een aanrader. Tip: zet de partytent hoe dan ook stevig vast. Je wilt niet dat er gevaarlijke situaties ontstaan zodra het begint te waaien.

Wat voor soort partytent?

Er bestaan verschillende soorten partytenten. Zo biedt een partytent met zijwanden extra beschutting. Kies eventueel wel voor zijwanden met ramen zodat je geniet van voldoende lichtinval. Een tent zonder zijwanden (event shelter) heeft een luxe uitstraling, is compact en makkelijk op te zetten. Dit type partytent biedt wel minder schaduw en beschermd minder goed tegen kou en wind.

Wanneer ga je de partytent gebruiken?

Tot slot is het belangrijk om te bedenken wanneer je de partytent gaat gebruiken. Sommige tenten zijn prima bestand tegen regen en sneeuw. Andere tenten zijn voornamelijk bedoeld om schaduw mee te creëren. Bedenk daarom goed in welk seizoen en op welk moment (’s avonds of overdag) je de partytent gebruikt en wat op dat moment je wensen zullen zijn.

Waar te koop?

Bij Heuts vind je een ruim assortiment met partytenten. Kies voor een compacte tent die je makkelijk meeneemt én snel opzet of een luxe variant als je een uitgebreid feest organiseert. Heuts is de specialist en kan je uitgebreid adviseren over de mogelijkheden.

Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 12 minuten geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 14 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 16 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 20 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport gisteren