Afbeelding
Foto: door David McBee - Pexels

Dit moet je weten over de Bitpanda cryptobeurs

Financieel

Bitpanda is een van de meest populaire cryptobeurzen op de markt, met miljoenen gebruikers over de hele wereld. Het biedt een veilige en betrouwbare manier om digitale valuta te kopen, verkopen en op te slaan. In een Bitpanda recensie als deze zullen we dieper ingaan op wat Bitpanda precies is, welke functies het biedt en waarom je er misschien voor zou moeten kiezen. We behandelen ook voordelen en nadelen van deze cryptobeurs om je te helpen bepalen of het iets voor je is.

Wat de Bitpanda cryptobeurs precies is

In de eerste plaats moeten we duidelijk maken wat de Bitpanda cryptobeurs precies is. Het is een online beurs waar gebruikers digitale valuta kunnen aanschaffen, verkopen en opslaan. Daarbij maakt het haast niet uit welke cryptocurrency je wilt kopen, want je kunt onder andere cryptovaluta als bitcoin kopen en verkopen, maar ook edelmetalen en ETF’s zijn mogelijk om in te handelen.

De eigenschappen van de Bitpanda cryptobeurs

Tevens is het handig om te beseffen over welke eigenschappen de Bitpanda cryptobeurs beschikt. De gebruikersinterface is eenvoudig en intuïtief, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is, zelfs voor beginners. Het biedt ook een mobiele applicatie voor iOS en Android, waardoor je altijd op de hoogte bent van wat er gebeurt. Daarnaast biedt Bitpanda een hoog veiligheidsniveau, met meerdere beveiligingslagen om al je transacties te beschermen.

De kenmerken van de Bitpanda cryptobeurs

De Bitpanda cryptobeurs biedt enkele unieke kenmerken aan haar gebruikers. Als eerste heeft het een zeer actieve klantenservice, waarbij je je vragen kunt stellen en je doorgaans binnen enkele minuten al antwoord krijgt. Daarnaast biedt Bitpanda een breed scala aan opties om je digitale valuta te kopen en verkopen. Je hebt de mogelijkheid om met verschillende betaalmethoden te betalen, waaronder bankoverschrijvingen, creditcards en PayPal. Bovendien kun je gebruikmaken van een groot aantal beveiligingsopties, zoals twee-factor authenticatie.

Voordelen van deze cryptobeurs

Er zijn meer dan genoeg voordelen op te noemen die de Bitpanda cryptobeurs biedt aan haar gebruikers. Het grootste voordeel is dat deze beurs erg veilig en betrouwbaar is. Daardoor kunnen gebruikers die zelf digitaal willen handelen in bijvoorbeeld crypto, edelmetalen en NFT’s er gerust op vertrouwen dat hun transacties veilig worden afgehandeld. Denk bij het doen van aankopen overigens wel aan het gegeven dat veel van deze digitale valuta’s in box 3 vallen. Daarnaast staat dit platform ook bekend om het feit dat het erg compleet is, want je kunt in vrijwel alles beleggen, en er is een keur aan betaalmogelijkheden. Verder zijn de Indexfondsen en de mogelijkheid tot een betaalkaart unieke voordelen die je niet bij elke cryptobeurs kunt vinden.

Nadelen van deze cryptobeurs

Hoewel er dus enkele mooie voordelen van Bitpanda zijn op te noemen, heeft de Bitpanda cryptobeurs ook enkele nadelen. Het grootste nadeel is dat het wat duurder is om transacties uit te voeren. Dit kun je echter beperken door voor een Bitpanda Plus pakket te kiezen. Daardoor krijg je voordelige tarieven en vervalt de transactievergoeding die je anders moet betalen haast volledig. Het loont de moeite om te onderzoek of dit pluspakket interessant is voor jouw situatie, mocht je overwegen om met Bitpanda te gaan handelen. 

Een ander gekend nadeel is dat de helpdesk van Bitpanda geen telefonische ondersteuning heeft. Contact opnemen loopt via een ticketsysteem, via de website van Bitpanda dus. De snelle reactietijden maken dat echter wel enigszins goed. Tot slot is de website niet in het Nederlands uitgerust. Voor mensen die voldoende Engels kunnen lezen (of een van de andere talen waarin de website wordt ondersteund) is dat geen probleem, maar beheers je alleen het Nederlands, dan is Bitpanda niet aan jou besteedt.

Afbeelding
Tips voor het kiezen en optuigen van je kerstboom Wonen 1 uur geleden
Afbeelding
Vernieuwd Iepen Mienskipsfûns (IMF) investeert 12 miljoen in Friese Mienskip Samenleving 15 uur geleden
Afbeelding
Veel minder Friezen verhogen eigen risico voor zorg Zorg & Welzijn 17 uur geleden
Afbeelding
De gezelligste kerstmarkten in Friesland Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
Amaryllis presenteert nieuwe editie van vrijwilligersmagazine. Samenleving 8 dec., 08:00
Afbeelding
Boskalis bouwt rivierdeel Vismigratierivier Natuur 7 dec., 18:00
Afbeelding
Kleine groep Friese jongeren rookt dagelijks Zorg & Welzijn 7 dec., 15:00
Afbeelding
Jongeren bundelen krachten voor betaalbaar wonen en duurzame gemeenschappen Wonen 7 dec., 12:00