Achter een snor kan een hele diepe betekenis schuilen.
Achter een snor kan een hele diepe betekenis schuilen. Foto: Unsplash.com

Laat jij je snor ook staan in november?

Evenement

FRIESLAND - Het is november, een maand die tegenwoordig ook goed bekend staat als: Movember. Movember is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij aandacht gevraagd wordt voor prostaatkanker, teelbalkanker en de algehele gezondheid van de man. Om daarvoor een statement te maken, laten duizenden mannen jaarlijks hun snor staan. Dit laat symbolisch zien dat je staat voor een gezondere wereld; doe je ook mee? 

Movember bestaat inmiddels al jaren en de meeste mensen associeren Movember wel met de snor, maar wat is nu eigenlijk de achterliggende gedachte van dit evenement? Dat zit als volgt; veel mannen sterven nog altijd te jong. Op de officiële website van Movember valt te lezen dat de gezondheid van mannen in een crisis verkeert. Zo sterven mannen wereldwijd gemiddeld gezien zes jaar eerder dan vrouwen en komen (mentale) gezondheidsproblemen ook vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Zo staat beschreven dat driekwart van alle zelfmoorden door mannen gepleegd worden. Naast fysieke problemen als prostaatkanker en teelbalkanker is dat erg zorgelijk. Daarom vraagt Movember gemeenschappelijke aandacht via een snor, om te streven naar een gezondere wereld. Doe daarom mee!

Meedoen aan Movember

Meedoen aan Movember is simpel; scheer in de nacht van 31 oktober op 1 november je snor/baard af en laat deze vervolgens een maand lang groeien. Met je snor laat jij op een krachtige manier zien dat jij staat voor de gezondheid van mannen. Een simpele actie die mannen over de hele wereld verenigt en wie weet breng jij hiermee wel een levensreddend gesprek op gang. Mentale problemen zijn namelijk niet altijd zichtbaar en niet iedereen praat er even makkelijk over. De snor zorgt voor verbinding! 

Organiseer een evenement

Naast dat je symbolisch een statement kunt maken, is het ook mogelijk om ‘actief’ iets te betekenen. Wil jij bijvoorbeeld geld inzamelen ten behoeve van (mentale) problemen bij mannen? Richt een fonds op met je vrienden! Je kunt ook in actie komen door bijvoorbeeld 60 kilometer te gaan hardlopen en daarbij geld in te zamelen. Op de site van Movember staat beschreven dat ongeveer 60 mannen per uur zich van het leven beroven. Met 60 kilometer wandelen of hardlopen kun jij een verschil maken.

Meld je aan voor de Movember-app

Zoek verbinding met andere mannen tijdens Movember, door je aan te melden voor de Movember-app! Via dit platform kun je met de trouwe Movember-aanhang delen wat jij doet voor de (mentale) gesteldheid van mannen. Het is niet alleen leuk om jouw snor-selfie te delen, maar ook om te laten zien waar jij de motivatie vandaan haalt. Misschien inspireer jij met je verhaal anderen om ook hun verhaal te delen. Kijk snel op de website nl.movember.com voor meer informatie en meld je aan! 

Voorstelling: Laagland. Het Nationale Theater
Kapitaalinjectie voor natuurherstel in Friesland Natuur 1 uur geleden
Afbeelding
Complimentendag: Friezen geven meeste complimenten, Groningers de minste Samenleving 15 uur geleden
Wat een knapperd hè?
Lieve Casper zoekt een nieuwe mand Samenleving 21 uur geleden
Afbeelding
Sfeeractie bij laatste training voor halve finale knvb beker in Leeuwarden Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Milde winter leidt tot milde energierekening Duurzaamheid 23 feb, 11:12
Arie Molendijk
Taxatiemiddag in het Post Plaza Hotel in Leeuwarden. Historie 23 feb, 10:00
Afbeelding
Erfgoedvrijwilligers Fryslân in kaart gebracht Samenleving 22 feb, 18:00
Afbeelding
Milieu Centraal gaat vrouwen uit Friesland helpen om bewust minder kleding te kopen Duurzaamheid 22 feb, 12:00