Afbeelding
Foto:

Lustrumeditie Coole Kidsnacht bij Friese musea

Evenement

FRIESLAND - Vrijdag 14 oktober wordt de herfstvakantie in Friesland afgetrapt met de vijfde editie van de Coole Kidsnacht. Vijftien musea openen na sluitingstijd hun deuren voor kinderen tot en met 12 jaar. Tussen 17.00 en 21.00 uur zijn er allerlei coole en leerzame activiteiten te doen.

Van speurtocht tot slaapfeestje

Voor deze lustrumeditie halen de musea alles uit de kast. Zo kun je in museum ‘t Kiekhuus in Wolvega op boevenjacht en bij museum De Sûkerei in Damwoude speuren naar puzzelstukken. In het Fries Landbouwmuseum is het dit jaar letterlijk een ‘Coole Kidsnácht’: kinderen mogen de hele nacht doorbrengen in het museum, en er zelfs slapen. Met spannende verhalen en een nachtelijke speurtocht belooft het een heus slaapfeestje te worden, inclusief ontbijt.

Vijfde editie

Al jaren is de Coole Kidsnacht een succes, en zelfs in coronatijd ging deze door. “Zowel bezoekers als musea spreken elk jaar vol enthousiasme over de avond”, aldus Mirjam Pragt van Museumfederatie Fryslân. De Coole Kidsnacht is een initiatief van het Fries Educatief Platform (FEP) en Museumfederatie Fryslân. Doel is om kinderen te laten ervaren dat een museum behalve leuk en leerzaam ook avontuurlijk kan zijn.

Deelnemende musea

Museum De Sûkerei (Damwoude), Museum Dokkum, Museum Heerenveen, Museum en Houtstad IJlst, Museum Joure, Kazemattenmuseum (Kornwerderzand), Museumhuis van Eysinga, Natuurmuseum Fryslân, Fries Museum (allen Leeuwarden), Fries Landbouw Museum (Goutum), ‘t Fiskershúske (Moddergat), Fries Scheepvaart Museum (Sneek), Fogelsangh-State (Veenklooster) en Museum ‘t Kiekhuus (Wolvega). Bij Natuurcentrum Ameland vindt de Coole Kidsnacht een week later plaats.

Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.museum.frl/coolekidsnacht.

Afbeelding
!
Afbeelding
Iryoku fortuinlijk in Vlaanderen Sport 11 seconden geleden
Afbeelding
Joke Schilling IJlst en Trienke Hoogenberg Leeuwarden in finale Ouderen Songfestival Algemeen 11 minuten geleden
Afbeelding
Friezin Janke Reitsma raakt met debuut ‘Niets ontgaat ons’ Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Deze Friese gemeente heeft de hoogste energiequote Duurzaamheid 27 nov, 08:00
Afbeelding
Een droom die uitkomt; G-spelers Cambuur spelen zondag in het stadion Algemeen 26 nov, 15:00
Afbeelding
Onderzoek: 37,9% meer cybercrime-misdrijven in Friesland Samenleving 26 nov, 12:00
Afbeelding
Groen licht voor Leeuwarder-getrokken Europees project ‘Active Cities’ Politiek 26 nov, 10:00
Afbeelding
Column Désirée Van Dijk-Attema: Nummer 7 Column 26 nov, 08:00