Ellen over het Volwassencollege: “Ik heb na een heel fijn schooljaar mijn droombaan als doktersassistente gekregen”

Educatie

OENTSJERK - Aan het woord is Ellen uit Oentsjerk (56), eerder werkzaam als secretaresse. “Vanuit mijn laatste werkgever had ik een baan waarin ik veel contact met patiënten had en zo kwam ik erachter dat ik het fijn vond om iets voor mensen te kunnen betekenen. Echt contact met mensen waarbij ik de mens achter de ziekte wilde zien en horen. Omdat ik deze zorgkant van mij meer wilde ontwikkelen in combinatie met administratieve werkzaamheden kwam ik terecht bij het vak doktersassistente, dit leek mij dé droombaan.

Ik heb in 15 jaar tijd naar meerdere aanbieders van de opleiding doktersassistente gekeken maar vond het toch steeds een grote stap om een vaste baan hiervoor op te geven. Maar na een voorlichting van het Volwassenencollege, heb ik besloten om de stap te wagen. Het aantrekkelijke voor mij is de éénjarige opleiding en dat past bij mij. Ik ben er erg intensief mee bezig geweest maar tegelijkertijd genoot ik ook van alles wat ik leerde en ik vond dat de lesdagen erg goed aansloten op de thuis bestudeerde theorie. De lessen worden  gegeven door zeer bevlogen docenten wie geen moeite teveel was om je alles goed uit te leggen. 

Online lessen

Door de corona-periode hebben we veel van de lessen online moeten volgen maar ook dat was goed geregeld en de lessen waren net zo leuk. Alleen jammer dat je je klasgenoten dan alleen op een scherm ziet. Toen we weer op locatie les mochten hebben was het dan ook des te gezelliger. Vanwege corona was het ook lastig om een stageplek te vinden. Uiteindelijk is dit toch gelukt via mijn docente die een plek voorstelde bij een leuke huisartspraktijk. Ik vond het erg fijn om stage te lopen en had mij geen betere stageplek kunnen wensen. Alles wat ik aan theorie geleerd had kon ik hier in de praktijk brengen. In het begin was het nog wat onwennig maar al gauw werd ik in het proces meegenomen en verder geholpen om uiteindelijk een goede doktersassistente te worden.   

Blij met de stap 

Nu ben ik erg blij dat ik destijds de stap heb genomen om ervoor te kiezen deze opleiding te doen. Het werken als doktersassistente is alles wat ik ervan verwacht had. De opleiding zit erg goed in elkaar. De geleerde theorie is direct toepasbaar in je stagetijd en ook heb je al veel kennis van de medisch-technische handelingen door de doe-dagen (praktijkdagen) op school.

Zelfverzekerd

Wat ik tijdens de opleiding en stage geleerd heb heeft mij genoeg ervaring gegeven om mee te nemen in mijn baan als doktersassistente. Ik voel mij zelfverzekerd in mijn werk omdat ik kennis van zaken heb maar vind het ook fijn als ik weer nieuwe dingen kan leren. Wat dat betreft ben je nooit uitgeleerd en blijft het altijd interessant en uitdagend om dit werk te doen.

Afbeelding
IJstijd in AquaZoo officieel geopend: "Mammoet word wakker!" Algemeen 35 minuten geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 14 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 16 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 21 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport gisteren