Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Pixabay

Basisscholen springen zich gezond tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd

Educatie

STIENS - Met de meest creatieve sprong van de gemeente Leeuwarden is basisschool De Jint uit Stiens één van de twee winnaars van de springtouwchallenge. IKC Trianova uit Leeuwarden is de tweede winnaar door met zoveel mogelijk kinderen tegelijk 10 sprongen in een springtouw te maken.

De springtouwchallenge werd georganiseerd om spelen en bewegen als onderdeel van een gezond leven bij kinderen te stimuleren. Buurtsportcoaches van bv SPORT deelden op alle basisscholen in de gemeente Leeuwarden springtouwen uit en daagden ze voor de challenge uit. Donderdag 30 juni krijgt basisschool De Jint een deels door Decathlon gesponsorde sportieve prijs overhandigd van wethouder Nathalie Kramers.

Gemeente Leeuwarden zet zich in voor een gezonde jeugd

En is sinds 2016 een JOGG-gemeente. De JOGG-aanpak staat voor gezonde jeugd, gezonde toekomst. En heeft als doel om het de jeugd van 0 tot en met 19 jaar zo gemakkelijk mogelijk te maken om gezond te eten en te bewegen. Dit doet de gemeente samen met partners als onder andere bv SPORT, GGD Fryslân, Amaryllis, scholen en wijkverenigingen.

Wethouder Nathalie Kramers: ‘Het is nu vaak moeilijk om een gezonde keuze te maken. Ongezonde voeding is gemakkelijker verkrijgbaar dan gezonde voeding. En bewegen wordt in onze huidige leefomgeving niet of nauwelijks gestimuleerd. Wij vinden als gemeente dat de gezonde keuze áltijd de makkelijke keuze moet zijn: thuis, op school, in de buurt, in de vrije tijd en op de sportverenigingen. Wij stimuleren bewegen en spelen voor een gezonder leven. Dit begint met kinderen. Deze springtouwchallenge is een prachtig voorbeeld van samen bewegen, samen spelen en gezond opgroeien voor kinderen. Geweldig dat zoveel scholen meededen.’

Week voor de Gezonde Jeugd

In de Week voor de Gezonde Jeugd vragen JOGG-gemeenten door heel het land aandacht voor een toekomst waarin jeugd gezond opgroeit. Dit doen ze door activiteiten te organiseren op het gebied van een gezondere leefomgeving. Zo heeft de Gemeente Leeuwarden in het kader van deze week in samenwerking met haar partners een springtouwchallenge uitgezet voor alle basisscholen in de gemeente Leeuwarden.

Ook na deze week blijft de gemeente Leeuwarden het bewegen op school en in de directe leefomgeving van de jeugd stimuleren. Het springtouw blijft in bezit van de school en daarmee kunnen de kinderen het hele jaar door blijven touwtje springen!

!
Afbeelding
Looft den Heer is al 125 jaar het muziekkorps van en voor Garyp Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Zes bijzondere boekentips over rouw Boek van de week 5 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Ik ben het frame van ‘verwende’ millenial meer dan zat Column 11 uur geleden
Afbeelding
Column Siegrid Schuitmaker: De knop om; starten met een gezonde leefstijl, hoe doe je dat? Column 30 sep, 15:00
Afbeelding
OG Capitals wil samen strijden om de prijzen: We willen stappen maken, maar dan wel op een gezonde manier en vooral met oog voor eigen jeugd Sport 30 sep, 12:00
Afbeelding
NHL Stenden maakt het leuker en makkelijker om herbruikbare waterfles te vullen Educatie 30 sep, 10:00
Afbeelding
Ellen over het Volwassencollege: “Ik heb na een heel fijn schooljaar mijn droombaan als doktersassistente gekregen” Educatie 30 sep, 08:00
Afbeelding
Afscheid nemen van een huisdier Educatie 29 sep, 18:00