Met de tekeningen spreekt de 15-jarige winnares haar hoop uit voor een kleurige samenleving, waarin iedereen welkom is en iedereen zichzelf kan zijn.
Met de tekeningen spreekt de 15-jarige winnares haar hoop uit voor een kleurige samenleving, waarin iedereen welkom is en iedereen zichzelf kan zijn. Foto: Bart Lindenhovius

Fries Museum toont tekeningen van Kunstbende-winnaar Fenna Siere (15)

Cultuur

LEEUWARDEN - Tekeningen in alle kleuren van de regenboog en elk met een eigen betekenis. Ze zijn gemaakt door Fenna Siere, winnaar van Kunstbende Friesland in de categorie Expo. Met de tekeningen spreekt de 15-jarige winnares haar hoop uit voor een kleurige samenleving, waarin iedereen welkom is en iedereen zichzelf kan zijn. De tekeningen zijn van 28 september t/m 31 oktober 2022 te zien in de hal van het Fries Museum, een toegangskaartje is niet nodig om de presentatie te bekijken.

De zes tekeningen van Fenna hebben de kleuren van de pride-vlag. Elk met een eigen betekenis. Rood staat voor het leven, oranje voor genezing, geel voor het zonlicht en het stimuleren van nieuwe ideeën. Groen staat voor de natuur, blauw voor kalmte en paars voor de ziel en voor trots.

Kunstbende

Kunstbende is hét creatieve platform voor iedereen van 13 tot en met 18 jaar. In deze online én offline community kan iedere jongere eruit halen wat erin zit. Kunstbende bestaat uit allerlei categorieën: Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film. Elke provincie heeft een eigen Kunstbende. Zo ook Friesland.  Meedoen aan de volgende voorronde van Kunstbende? Kijk op www.kunstbende.nl voor meer informatie.

Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 13 uur geleden
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 19 uur geleden
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 21 uur geleden
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 16 apr, 10:17
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
De 'Vijf Mei Rede' door Friso Wielenga, een concert en poëzie! Evenement 15 apr, 12:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00