Uitgesteld geluk in Burdaard
Uitgesteld geluk in Burdaard Foto: Natalia Balanina

Uitgesteld geluk trekt al 1.000 bezoekers

Cultuur

LEEUWARDEN - Afgelopen zondag 12 juni kon Leeuwarden UNESCO City of Literature de 1.000ste bezoeker verwelkomen tijdens hun Arcadia-project Uitgesteld geluk. In Burdaard, in de (beelden)tuin van De Ferdivedaasje, luisterden 35 mensen naar het verhaal van Jetske Bilker dat actrice Tet Rozendal daar voorlas. Het was de 37ste dag van de honderd dagen waarop wordt voorgelezen.

Elke dag van Arcadia wordt in een andere idyllische tuin in Friesland een nieuw kort verhaal voorgelezen. Gemiddeld trekt dit 27 bezoekers. De verhalen zijn speciaal geschreven voor het literaire project, door schrijvers uit binnen- en buitenland. Bezoekers kunnen spontaan en gratis komen, ze hoeven alleen een tuinstoel mee te nemen. Ernst Bruinsma, directeur van Leeuwarden UNESCO City of Literature: “Ik sta er echt van te kijken dat we zoveel en zulke aandachtige bezoekers trekken. We ontdekken ook zelf zulke mooie plekken in onze provincie dankzij dit project. Sommige bijeenkomsten zijn heel intiem, op andere momenten trekken we tot tachtig luisteraars. Mensen vinden het fijn voorgelezen te worden en er vinden mooie discussies over de verhalen plaats. Al een paar keer in aanwezigheid van de schrijver. Het overtreft onze stoutste verwachtingen.”

Nog tot en met 14 augustus

Uitgesteld geluk is nog niet op de helft. Nog tot en met zondag 14 augustus worden elke dag verhalen voorgelezen. Doordeweeks om 19.30 uur en in het weekend om 15.30 uur. De verhalen worden na lezing in drie talen gepubliceerd op uitgesteldgeluk.nl. Daar is het verhaal ook na te luisteren. Op de website staat een speellijst en een kaart met alle locaties.

Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 2 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 6 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 18 apr, 08:00
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00