Afbeelding

Vernieuwde website voor de Oldehove

Algemeen

LEEUWARDEN – De Oldehove is de trots van Leeuwarden uit 1529. De afgelopen maanden trok de toren meer dan 30.000 bezoekers! Dankzij het Leeuwarder ICT-bedrijf Cinnamon Interactive hebben we de website van de Oldehove kunnen vernieuwen. Want bij zo’n publiekstrekker hoort natuurlijk ook een prachtige website. En dat is gelukt. Het resultaat kan u bekijken op www.oldehove.eu

Kom, Kijk en Klim! Deze lijfspreuk verwelkomt de bezoekers op de nieuwe website van de Oldehove. Een trotse scheve toren bepaald het beeld. Er is van alles te vinden op de nieuwe website. Natuurlijk de openingstijden en de tarieven. Maar ook interessante historische anekdotes over de Oldehove. Wist je bijvoorbeeld dat de Oldehove ooit gebruikt is om lijken in op te slaan? Dit gebeurde bij strenge vorst, wanneer de grond (het kerkhof) te hard was om te graven. En wist je dat is 1933 de Rooms Katholieke Kerk voorstelde om toch een kerk naast de Oldehove te bouwen? De gemeente hield dit plan echter tegen.

De website staat vol met interessante wetenswaardigheden afgewisseld met aantrekkelijk beeldmateriaal van de Oldehove. En voor de jonge Oldehove-fans is er ook een quiz.

Deze nieuwe website is tot stand gekomen na een buitengewoon prettige samenwerking tussen Cinnamon Interactive (https://www.cinnamon.nl/) en het Historisch Centrum Leeuwarden. Cinnamon bouwt gebruiksvriendelijke en toegankelijke websites, onder andere voor Unesco en ook de gemeente Leeuwarden. De site is op een duurzame wijze tot stand gekomen doordat er gebruik werd gemaakt van het CMS systeem van de Gemeente Leeuwarden. Ook is de website toegankelijk gemaakt met een voorleeshulp en een vergroot- en contrastfunctie.

Met een variatie op de lijfspreuk van de Oldehove (“Kom, kijk en Klim”) zeggen wij nu “Kom, kijk en lees”.

Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Flinke uitslaande brand in Cammingaburen
Flinke rookontwikkeling bij uitslaande woningbrand in Leeuwarden 112-Nieuws 1 mrt, 10:32
Afbeelding
Burgemeester Buma sluit twee woningen in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 1 mrt, 10:22
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Asielzoekers die twintig dagen in het WTC verblijven krijgen een bed en opvang aangeboden.
Tijdelijke heropening WTC-complex als overlooplocatie aanmeldcentrum Ter Apel Samenleving 29 feb, 15:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 12:00
Afbeelding
Meer comfort voor fietsers in de Maria Louisastraat Samenleving 29 feb, 10:00
Afbeelding
Meer dan 500 Friese katten raakten vermist in 2023 Natuur 28 feb, 18:00