Afbeelding
Foto: Studentenvereniging Sempiternus

“We hopen zoveel mogelijk kinderen een fijn Sinterklaasfeest te kunnen geven”

Algemeen

LEEUWARDEN - Ieder kind verdient een volwaardig Sinterklaasfeest. Helaas is dat in de praktijk niet altijd het geval. Denk aan kinderen die opgroeien in financieel kwetsbare gezinnen bijvoorbeeld; sommige ouders zijn simpelweg niet in staat om een cadeautje te betalen. Daarom steekt Studentenvereniging Sempiternus uit Leeuwarden de handen uit de mouwen en zamelt de vereniging op 25 november speelgoed in voor de Speelgoedbank Friesland. We praten over het mooie initiatief met Sjoerd Dubbelhuis, verantwoordelijk voor de PR binnen de vereniging. 

Als je denkt aan een studentenvereniging, gaan je gedachten vast al gauw uit naar drank, feest en gezelligheid. Een studentenvereniging is echter veel meer dan dat, blijkt uit het prachtige initiatief wat Studentenvereniging Sempiternus op poten heeft gezet. Op zaterdag 25 november openden zij de deuren van hun pand aan het Ruiterskwartier 55 om speelgoed in te zamelen voor de Speelgoedbank Friesland. “Wij vinden het als studentenvereniging belangrijk om iets terug te geven aan de maatschappij”, legt Sjoerd uit. “We kennen het beeld van mensen die denken dat een studentenvereniging alleen maar staat voor zuipen en lekker feesten. Tuurlijk hoort dat erbij, maar we doen veel meer.”

Zo bestaat Studentenvereniging Sempiternus uit verschillende commissies, waaronder een ‘Goede Doelen’ commissie. De inzameling van speelgoed voor de Speelgoedbank Friesland is dus één van de vele mooie doelen waar Sempiternus zich voor inzet. “Ieder jaar proberen we iets moois te bedenken. Het idee voor deze inzameling is eigenlijk vorig jaar al ontstaan, omdat we merkten dat de behoefte er is in Leeuwarden. Daarom hebben we de samenwerking gezocht met de Speelgoedbank Leeuwarden, zodat we het groots aan kunnen pakken”, licht Sjoerd toe. Sempiternus zamelt de cadeaus in op hun locatie aan het Ruiterskwartier, waar de cadeaus dezelfde dag nog op worden gehaald door de Speelgoedbank. Zij zorgen er vervolgens voor dat het speelgoed bij de juiste gezinnen terecht komt. 


Foto: Unsplash.com

Wij vinden het als studentenvereniging belangrijk om iets terug te geven aan de maatschappij.

De behoefte is groot

Via de Speelgoedbank kwam Sempiternus erachter dat er ruim 200 gezinnen aangemeld staan bij de Speelgoedbank. Dat geeft de studenten extra veel motivatie om zich in te zetten, stelt Sjoerd: “Je weet dat je het echt ergens voor doet. We hopen dat we met onze actie zoveel mogelijk kinderen een fijn Sinterklaasfeest kunnen geven.”

Hoop op massale respons

Op het moment van schrijven, wordt het inzamelpunt bijna geopend. Sjoerd en de vereniging hopen op een massale respons. “We hopen echt dat het aanslaat. Ieder cadeautje is welkom en we zijn blij met iedere donatie in welke vorm dan ook. Vanuit onze eigen kring hebben we al wat cadeaus verzameld, maar het zou mooi zijn als het groots opgepakt wordt.” Mocht de inzameling op 25 november een groot succes zijn, dan zal de vereniging op 2 december nogmaals de deuren openen voor een nieuwe inzameling. Hierover zal RondOm Leeuwarden te zijner tijd een bericht plaatsen op de website. 

Je weet dat je het echt ergens voor doet, dat geeft heel veel motivatie.

Doneer je speelgoed!

Heb je dus nog (oud) speelgoed liggen waar je niks meer mee doet, doneer het bij Sempiternus aan het Ruiterskwartier (tegenover de Pathé) en geef het een tweede leven bij de Speelgoedbank! Je maakt heel veel kinderen er ontzettend blij mee. Belangrijk om te vermelden, is dat het speelgoed nog wel in een goede staat moet zijn. “Het hoeft niet nieuw te zijn, maar het moet wel bruikbaar zijn. Heb je nog wel speelgoed wat (nieuw) in de verpakking zit, is dat natuurlijk nog mooier”, legt Sjoerd uit. 

Meer mooie acties

Naast de actie voor de Speelgoedbank, staan er voor Sempiternus nog meer mooie acties op het programma. “We kunnen er nog niet teveel over zeggen, maar we zijn alweer bezig met een aantal mooie acties. Voor Kerst zijn we weer aan het nadenken over een mooie actie bijvoorbeeld. Als er nieuws is, dan zullen jullie het zeker horen.”

Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Flinke uitslaande brand in Cammingaburen
Flinke rookontwikkeling bij uitslaande woningbrand in Leeuwarden 112-Nieuws 1 mrt, 10:32
Afbeelding
Burgemeester Buma sluit twee woningen in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 1 mrt, 10:22
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Asielzoekers die twintig dagen in het WTC verblijven krijgen een bed en opvang aangeboden.
Tijdelijke heropening WTC-complex als overlooplocatie aanmeldcentrum Ter Apel Samenleving 29 feb, 15:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 12:00
Afbeelding
Meer comfort voor fietsers in de Maria Louisastraat Samenleving 29 feb, 10:00
Afbeelding
Meer dan 500 Friese katten raakten vermist in 2023 Natuur 28 feb, 18:00