Afbeelding
Foto: Arriva

Door een staking rijden er vandaag geen treinden in Fryslân

Samenleving

FRIESLAND - Door een staking rijden er vandaag, op donderdag 2 februari geen treinen in Fryslân en niet tussen Groningen-Leeuwarden, Groningen-Roodeschool en Groningen-Delfzijl. De treinen tussen Groningen-Veendam, Groningen-Winschoten en Groningen-Weener rijden wel. 

De vakbonden hebben stakingen aangekondigd, voor onze vestiging in Leeuwarden. Dat heeft gevolgen voor de treindienstregeling in Fryslân en in Groningen.   

Geen treinen in Fryslân en deels niet in Groningen 

Arriva heeft vanochtend geprobeerd om een passende dienstregeling te maken in Fryslân en Groningen met de medewerkers die zich vanochtend niet als staker hebben gemeld. Helaas is dit voor de treinen in Fryslân en deels in Groningen niet gelukt. Ook treinvervangend vervoer zal op deze verbindingen niet rijden.

Met zekerheid van en naar huis

Arriva wil niets liever dan haar reizigers naar hun werk of school brengen, maar wil er ook voor instaan dat reizigers weer huiswaarts kunnen reizen. Die zekerheid kunnen we onze reizigers op de verbindingen in Fryslân en tussen Groningen-Leeuwarden, Groningen-Roodeschool en Groningen-Delfzijl vandaag helaas niet bieden. Arriva adviseert reizigers op deze trajecten dan ook om vandaag gebruik te maken van ander vervoer. Kijk voor meer informatie op de website van Arriva (www.arriva.nl/staking ).

Waarom sommige treinen wel rijden  

De aangekondigde staking van vandaag geldt alleen voor vestiging Leeuwarden. Arriva kan vandaag wel treinen tussen Groningen-Winschoten, Groningen-Veendam en Groningen-Weener (met de treinvervangende busverbinding/snelbus tussen Groningen-Leer) rijden, omdat op die treinverbindingen machinisten werken van de vestiging Groningen.

Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 3 uur geleden
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 9 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 11 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 13 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00