Afbeelding

Een droom die uitkomt; G-spelers Cambuur spelen zondag in het stadion

Algemeen

LEEUWARDEN - Voor de G-spelers van SC Cambuur Leeuwarden komt een droom uit. Op 27 november 2022 spelen  zij een competitieronde van de Bijzondere Eredivisie in het Cambuur Stadion.  

Het is de ultieme droom voor vrijwel iedere jongen of meisje met een passie voor voetbal:  profvoetballer worden. De Bijzondere Eredivisie brengt die droom nu ook voor kinderen met een  handicap binnen handbereik. Dankzij deze competitie kunnen ook G-voetbaltalentjes uitkomen voor  hun favoriete betaald voetbalclub.  

Al drie seizoenen lang schitteren de G-spelers op het veld. Tijdens verschillende competitierondes  spelen de teams een aantal wedstrijden tegen elkaar. Iedere ronde vindt plaats bij één van de  profclubs. Aanstaande zondag is de club uit Leeuwarden gastheer van de Bijzondere Eredivisie en  gaat de strijd aan tegen sc Heerenveen, De Graafschap, NEC Nijmegen, Go Ahead Eagles en  FC Groningen.  

Kom jij ook naar het Cambuur Stadion om deze toppers te zien spelen op het voetbalveld? Aanvang  is om 11:15 uur en toegang is gratis.

Mooie acties, geweldige doelpunten & lachende gezichten 

De G-spelers van de Bijzondere Eredivisie zijn ontzettend fanatiek en enthousiast. Trots op het tenue  dat ze dragen, vol zelfvertrouwen en blij met de vriendschappen die ze in hun team sluiten. De  meegereisde supporters en de fanatieke aanhang van elke thuisploeg brengt altijd een fantastische  sfeer. Ook dit seizoen gaan we weer voor blije gezichten, mooie acties en voetbalpassie, want dat is  waar het om draait bij de Bijzondere Eredivisie.  

Over de Bijzondere Eredivisie 

De Bijzondere Eredivisie is een G (Gehandicapte) -team competitie van betaald voetbalclubs. De  competitie is gestart in september 2019 en het is de eerste competitie ter wereld waarin kinderen  met een beperking uitkomen voor hun favoriete betaald voetbalclub. De teams bestaan uit 12  jongens en meisjes vanaf 10 jaar. Zij hebben diverse handicaps en diverse leeftijden. De teams zijn op  basis van zorgvuldig gekozen selectiecriteria samengesteld om een evenwichtige competitie te  kunnen waarborgen. De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind en  wordt mede mogelijk gemaakt door de UEFA Foundation For Children. 

Over Stichting het Gehandicapte Kind 

Een samenleving waarin elk kind vriendjes heeft en geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen - dat is het ideaal van Stichting het Gehandicapte Kind. De meeste kinderen leren leven met hun  beperking. Hun grootste handicap is dat ze niet mee kunnen doen en zich daardoor eenzaam voelen.  Met steun van donateurs en vrijwilligers helpt Stichting het Gehandicapte Kind om onder andere  sportclubs toegankelijk te maken. Zodat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten, samen  sporten en vrienden maken. Met als doel: geen kind zonder vriendjes! 

ROC Friese Poort 

ROC Friese Poort SC Cambuur en Cambuur Verbindt hebben sinds een aantal jaren een mooie  samenwerking met het ROC Friese Poort. Vanuit het ROC worden er studenten bij SC Cambuur en  Cambuur Verbindt ingezet. De Bijzondere Eredivisie competitie is dan ook voor de Studenten van de  opleiding LSR- Leider sportieve recreatie een mooie kans waar zij ervaring op gaan doen. De  leerlingen zijn betrokken bij de trainingen en bij de wedstrijden. 

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 12 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 15 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46