Afbeelding

NHL Stenden maakt het leuker en makkelijker om herbruikbare waterfles te vullen

Educatie

LEEUWARDEN - Donderdag 30 september opende NHL Stenden Hogeschool op haar locatie in Leeuwarden samen met wethouder Evert Stellingwerf (verantwoordelijk voor klimaat & energie, duurzame ontwikkeling en circulaire economie) de Dopper Water Tap. Men schaft nog altijd wegwerpflesjes aan omdat het gemakkelijk is, leerde Dopper uit onderzoek. Ook zijn publieke watertappunten maar moeilijk vindbaar. De herkenbare watertap van Dopper o.a. midden in de hogeschoolkantine geeft studenten en medewerkers via een digitaal scherm direct inzicht in de eigen positieve impact. En NHL Stenden ziet in een dashboard hoeveel plastic er is bespaard. “Dit helpt ons om milieubewustzijn te vergroten, duurzaamheidsbeleid concreet te maken en een positieve impact te creëren.”, aldus Victoria Snouck Hurgronje, aanjager duurzaamheid binnen NHL Stenden.

Landelijke lancering Dopper Water Tap

De Dopper Water Tap werd op woensdagavond 28 september in Naturalis in Leiden feestelijk onthuld door Dopper-CEO Virginia Yanquilevich, na een bevlogen speech van de wereldbekende oceanograaf Sylvia Earle over het belang van schone oceanen. De eerste watertaps zijn vanaf nu bij acht partners te gebruiken, waar NHL Stenden één van is.

Ook bij NHL Stenden in Emmen een Dopper Water Tap geopend

Op de locaties in Leeuwarden en Emmen opende NHL Stenden gelijktijdig de Dopper Water Taps. In Emmen ondertekende Mathijs Rutten, directeur Campus & Facility Management, ook de Dopper Wave waarmee de hogeschool enkele duurzame en gezonde beloftes maakt. Studenten en medewerkers wisten vooraf nog niet wat er ging gebeuren, ze werden opgeroepen om aanwezig te zijn en een waterfles mee te nemen. Degenen die nog geen duurzame fles hadden, kregen gratis een Dopper (tot de voorraad strekte). Ook konden ze hun flesje water up-spicen met stukjes groente, fruit en kruiden. Dopper Water Taps op de locaties in Meppel en op Terschelling volgen binnenkort.

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 15 uur geleden
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 apr, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 17 apr, 10:00