Afbeelding
Foto: m.e.r.

Onderzoek verschillende ontwikkelmogelijkheden voor Leeuwarden

Politiek

LEEUWARDEN - Maak de ambities voor Buitengebied Zuid van Leeuwarden concreet in het omgevingseffectrapport en onderzoek opties om deze te realiseren. Zo wordt duidelijk welke keuzes er zijn. Dat adviseert de Commissie voor de milieueffectrapportage aan de gemeente Leeuwarden. De gemeente vroeg de Commissie te adviseren over de benodigde inhoud van het omgevingseffectrapport.

Met het oog op de Omgevingswet die eraan komt, zijn veel gemeenten bezig met het maken van hun omgevingsplan. De gemeente Leeuwarden doet mee aan de pilot ‘milieueffectrapportage en omgevingsplan’, om de effecten van het omgevingsplan op de leefomgeving zo goed mogelijk in beeld te brengen. In de pilot vraagt Leeuwarden op verschillende momenten advies aan de Commissie. De gemeente en de Commissie delen hun ervaringen, zodat andere gemeenten daar profijt van kunnen hebben bij het maken van hun omgevingsplan.

Leeuwarden wil een omgevingsplan vaststellen voor Buitengebied Zuid en daarvoor de gezondheids- en leefbaarheidseffecten onderzoeken.

De gemeente heeft al een duidelijke en goede onderzoeksagenda voor het omgevingseffectrapport, zegt de Commissie. Zij adviseert voor het omgevingsplan de ambities uit de omgevingsvisie van Leeuwarden concreet te maken. Onderzoek daarna verschillende opties om deze ambities te realiseren en vergelijk deze op hun milieugevolgen. Dan kan er een weloverwogen keuze worden gemaakt voor het omgevingsplan.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 3 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 6 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 9 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46