Afbeelding
Foto: Garden of Angels © Jacob van Essen

Theater Tol groot succes met meer dan 100.000 bezoekers

Algemeen

Theater Tol voerde de afgelopen dagen hun wereldpremière van Tolworld op in Leeuwarden. Het Antwerpse gezelschap werd volledig door het Leeuwarder publiek omarmd. De wereldpremière van Tolworld trok over drie dagen meer dan honderdduizend bezoekers naar de stad.

Artistiek leider van Theater Tol Charlotte Seuntjes kijkt terug op drie succesvolle dagen vol geweldige shows: “Na de eerste avond voelden wij ons al verwarmd door de grote opkomst, deze bleek met de dag groter te worden. De enthousiaste reacties van de bezoekers en de geweldige setting maakten het een feest voor ons om in Leeuwarden op te treden.”

De massaal aanwezige toeschouwers legden een sfeervolle wandelroute af langs drie metershoge installaties, vanuit waar dansers, muzikanten en zangers op grote hoogte boven het water van de Prinsentuin zweefden. De fraai uitgelichte route werd opgefleurd met vrolijk uitgedoste fietsers en dansers, zowel langs de wandelpaden als op het water.

De Gemeente Leeuwarden haalde het Vlaamse theatergezelschap Theater Tol naar de stad. Samen met de Gemeente Leeuwarden, wijlen Joop Mulder én met behulp van lokale Friese kunstenaars ontwikkelde het gerenommeerde theatergezelschap een volledig nieuwe show: Tolworld. Ook al reist het beroemde gezelschap al sinds 1998 de hele wereld over, het is de eerste keer dat Theater Tol een show van dit formaat neerzette, een unieke belevenis in Leeuwarden!

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: CO2 Waanzin Column 6 minuten geleden
Afbeelding
1,3 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe woonruimte door herbestemming Duurzaamheid 12 uur geleden
Afbeelding
Woning aan de Bijenhofstraat gesloten vanwege overtreding Opiumwet Politie 14 uur geleden
Afbeelding
Silvester van der Water voor drie seizoenen naar SC Cambuur Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Lezing over dr. Jacob Botke door Harry Wijnandts bij de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, zaterdag 16 juli 2022, om 15.00 uur. Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Vraag vóór 1 september 2022 je huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Financieel 20 uur geleden
Afbeelding
Visles op It Twaluk Leeuwarden Educatie 22 uur geleden
Afbeelding
Grote, maar toch kleine veranderingen bij Oogwereld Vellinga: “nog meer tijd voor onze klanten” Zakelijk gisteren