Afbeelding
Foto: Garden of Angels © Jacob van Essen

Theater Tol groot succes met meer dan 100.000 bezoekers

Algemeen

Theater Tol voerde de afgelopen dagen hun wereldpremière van Tolworld op in Leeuwarden. Het Antwerpse gezelschap werd volledig door het Leeuwarder publiek omarmd. De wereldpremière van Tolworld trok over drie dagen meer dan honderdduizend bezoekers naar de stad.

Artistiek leider van Theater Tol Charlotte Seuntjes kijkt terug op drie succesvolle dagen vol geweldige shows: “Na de eerste avond voelden wij ons al verwarmd door de grote opkomst, deze bleek met de dag groter te worden. De enthousiaste reacties van de bezoekers en de geweldige setting maakten het een feest voor ons om in Leeuwarden op te treden.”

De massaal aanwezige toeschouwers legden een sfeervolle wandelroute af langs drie metershoge installaties, vanuit waar dansers, muzikanten en zangers op grote hoogte boven het water van de Prinsentuin zweefden. De fraai uitgelichte route werd opgefleurd met vrolijk uitgedoste fietsers en dansers, zowel langs de wandelpaden als op het water.

De Gemeente Leeuwarden haalde het Vlaamse theatergezelschap Theater Tol naar de stad. Samen met de Gemeente Leeuwarden, wijlen Joop Mulder én met behulp van lokale Friese kunstenaars ontwikkelde het gerenommeerde theatergezelschap een volledig nieuwe show: Tolworld. Ook al reist het beroemde gezelschap al sinds 1998 de hele wereld over, het is de eerste keer dat Theater Tol een show van dit formaat neerzette, een unieke belevenis in Leeuwarden!

Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 5 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 7 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 9 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 23 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 24 apr, 10:00