Links Erwin Duursma (Fryslân Hartveilig), rechts Johan van der Kooi, directeur bv SPORT met het manifest ‘Hart voor Fryslân’
Links Erwin Duursma (Fryslân Hartveilig), rechts Johan van der Kooi, directeur bv SPORT met het manifest ‘Hart voor Fryslân’

bv SPORT supporter van Fryslân Hartveilig

Algemeen

LEEUWARDEN - Johan van der Kooi, directeur van bv SPORT, ondertekende onlangs het manifest 'Hart voor Fryslân'. Hiermee laat bv SPORT zien dat ze de samenwerking aangaan met Fryslân Hartveilig om een hogere overlevingskans bij een hartstilstand in Friesland te realiseren.

"bv SPORT beheert alle sportaccommodaties in de gemeente Leeuwarden, waaronder drie zwembaden. Bovendien willen we sporten voor alle inwoners van de gemeente mogelijk en aantrekkelijk maken. Dagelijks zijn er veel bezoekers te gast in onze accommodaties. Daarom willen wij ervoor zorgen dat bij een hartstilstand zo snel mogelijk hulp geboden wordt", vertelt Johan van der Kooi.

"We willen alle sportverenigingen in de gemeente stimuleren om een Gezonde Vereniging te worden. De aanwezigheid van (openbaar toegankelijke) AED-apparatuur en voldoende EHBO'ers en burgerhulpverleners binnen de vereniging is, naast rookvrije afspraken en een gezonde kantine, één van de drie thema's binnen dit programma." bv SPORT ondersteunt sportverenigingen bij het realiseren van één of meerdere van deze thema's.

Wekelijks overlijden in Nederland 35 mensen aan een hartstilstand. Het kan iedereen overkomen. Snel handelen kan het leven van het slachtoffer redden. Bij een reanimatie geldt: elke seconde telt. "Juist daarom willen er samen met Fryslân Hartveilig voor zorgen dat bij en via de sportverenigingen die kans vergroot wordt."

bv SPORT

bv SPORT beheert en exploiteert de gemeentelijke sportaccommodaties in Leeuwarden en omstreken. Hieronder vallen de sporthallen, zwembaden De Blauwe Golf en Het Kalverdijkje in Leeuwarden, zwembad It Gryn in Stiens, de gymzalen, atletiekbaan en buitensportaccommodaties. Daarnaast geeft bv SPORT met buurtsportcoaches en een buurtgezondheidscoach uitvoering aan het sportstimuleringsbeleid van gemeente Leeuwarden. Er werken circa 150 medewerkers.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 5 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 7 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 11 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00