De Hyundai TUCSON is zuinig, ruim en comfortabel.
De Hyundai TUCSON is zuinig, ruim en comfortabel. Foto: Rob Dijkstra

“We hebben pas vier keer hoeven tanken!”

Zakelijk

HEERENVEEN - Wil jij graag de overstap maken naar elektrisch rijden, maar ben je er nog niet geheel klaar voor? Probeer dan eens de Hyundai TUCSON, verkrijgbaar bij Van Mossel Hyundai Heerenveen. De auto ziet er fantastisch uit, is comfortabel en ook nog eens in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kun je kiezen tussen een Mild Hybrid, een Plug-in Hybrid, of een reguliere Hybrid. RondOm Vandaag nam een kijkje bij Van Mossel Hyundai Heerenveen om de auto nader te bekijken. 

Met een grote glimlach komt de familie Huitema de showroom van Van Mossel Hyundai Heerenveen binnengelopen. Ze zijn razend enthousiast over de Hyundai TUCSON die zij zeven maanden geleden hebben aangeschaft. “We hebben pas vier keer hoeven tanken!”, vertellen de eigenaren trots. In een tijdsbestek van zeven maanden mag dat toch indrukwekkend heten. De familie heeft ruim 4500 kilometer gereden met de Plug-in Hybrid uitvoering en heeft geen moment spijt van de keuze. 

Wat is Hybride? 

De Hyundai TUCSON is voorzien van zowel een benzine- als een elektromotor, wat ook wel een volledig parallel hybridesysteem genoemd wordt. Beide motoren werken nauw met elkaar samen en schakelen probleemloos naar elkaar over. Wanneer de accu bijna leeg is, dan neemt de benzinemotor het over. Met hybride rij je steeds zuiniger en is de eerste stap richting het elektrisch rijden gezet.  

Prachtig alternatief voor elektrisch

“In deze tijden van dure brandstoffen is de TUCSON PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) een prachtig alternatief voor klanten die nog niet helemaal aan het volledig elektrisch rijden toe zijn”, legt Harry Haantjes, verkoopadviseur bij Van Mossel Hyundai Heerenveen, uit. Haantjes rijdt zelf ook in de TUCSON en heeft dezelfde positieve rijervaring als de familie Huitema. “De auto is gewoon heel zuinig, ruim en comfortabel. En dankzij de Plug-in functie, kun je hem gewoon thuis opladen. Vooral voor de (kleine) ritjes, bijvoorbeeld naar je werk, is dat echt ideaal. Zeker als je hem daar ook nog kunt opladen. Daarnaast zitten auto’s met Plug-in versie t/m 2024 nog in half tarief wegenbelasting. Je rijdt dus een hele dikke auto, voor maar vijf tientjes wegenbelasting. Ook dat is zeker niet verkeerd.”

Trekauto van het Jaar 2021

Wist je dat de Hyundai TUCSON HEV bovendien uitgeroepen is tot ‘Trekauto van het Jaar 2021’ door de ANWB? De TUCSON heeft een trekgewicht van maar liefst 1.650 kilogram. De jury van de ANWB noemt de krachtige aandrijving van de TUCSON ‘grandioos’, zelfs met een caravan aan de haak. Oftewel, een ruime en krachtige keuze. 

Meer weten over de Hyundai TUCSON? 

Wil jij meer weten over de Hyundai TUCSON? Kijk dan eens bij Van Mossel Hyundai Heerenveen. Toch liever elektrisch rijden? Bekijk dan de Hyundai IONIQ 5 eens. In de RondOm Leeuwarden lees je daar een uitgebreid verhaal over. De verkoopadviseurs van Van Mossel Hyundai Heerenveen kunnen je uiteraard ook alles vertellen over deze auto. 

Van Mossel Hyundai Heerenveen
Businesspark Friesland-West 53-1
8447 SL Heerenveen
0513 724 899

Afbeelding
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 2 uur geleden
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 4 uur geleden
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 20 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen gisteren
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen gisteren
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 23 apr, 12:00
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 23 apr, 08:00